10. srpna 2014

VELKÁ KÁVOVÁ PÁRTY

Mám tu pro vás report z další zajímavé akce, kterou jsem nedávno navštívila.


Tady je oficiální text pořadatele ohledně toho, o co půjde:

"Vážení milovníci kávy, přátelé,

Velká kávová párty je akce, kde máte možnost vyzkoušet si přípravu kávy na více než 50 kávovarech a ochutnat různé druhy káv, cascaru či si dokonce upražit kávu vlastní. Ale hlavně si užít pohodovou atmosféru a popovídat si s lidmi nad šálkem dobré kávy.

Vše si budete moci sami vyzkoušet a ochutnat. Vaše otázky Vám rádi zodpoví naši pohodoví kolegové.

Na akci máte volný vstup a to včetně konzumace a kávy, kterou si upražíte. Prosíme Vás o registraci Vaší návštěvy předem, abychom se Vám mohli při Vaší návštěvě plně věnovat. Navíc, z registrovaných návštěvníků vylosujeme v průběhu párty výherce kávovaru a dalších cen...

Věříme, že Kávová párty pro Vás bude příjemným zážitkem, kde se setkáte s řadou přátel i odborníků.

Těšíme se na Vás Kávové centrum Praha"

---

Tam jsem nemohla chybět, chápete, že jo. Tak jsem sebrala holky a vyrazily jsme. Akce se konala přímo v Kávovém centru. Bály jsme se, abychom tam nebyly trapně samy, ale byla to pravděpodobně docela velká akce, protože lidí bylo vážně hodně, včetně televize, novinářů apod. 


U vchodu seděla paní a odškrtla si nás na guest listu, což z nás udělalo téměř celebrity, ještě vzhledem k tomu, že od vchodu byl natažený červený koberec ... :-D No a tak jsme se vydaly vstříc kávovému dobrodružstí.



Všude byly rozmístěny kávovary, od malých po obrovské do kaváren. Akce byla pravděpodobně i prodejní a sloužila jako propagační pro občerstvovací podniky, protože všude byly i letáky ohledně přístrojů. No a pak tam bylo několik mašinek, vedle kterých stály vyrovnané vždy vedle mašinky jeden balíček nějaké kávy, různé typy a druhy a mohly jsme si vybrat, jakou ochutnat. 



My jsme si na začátek daly latté a bylo moc dobré (slazené třtinovým cukrem, v nabídce byl i kokosový sirup) Během dne jsem ochutnala ještě jednu kávu, černou neslazenou, abych ji skutečně ochutnala v přírodním stavu (dozvěděla jsem se, že kávy se podle chuti dělí především na dva typy, hořká a kyselá).


Procházely jsme se, rozhlížely jsme se, konverzovaly jsme a dozvídaly se různé informace. Mimo jiné zde byla i ochutnávka pomerančového džusu, před námi vymačkaného ze tří pomerančů. A byl dokonalý!




A také se vyskytla ochutnávka čokolád, teď si nejsem už jistá, čím byly speciální, myslím že fair trade nebo čisté přírodní nebo tak něco, nevím :( Ale chutnaly božsky!


A ještě zde byla ochutnávka čokolád, takové ty co dostanete horké mléko a kostičku čokolády na špejli, ponoříte a mícháte. Měla jsem pomerančový likér a skvělé. A ještě jsme dostaly kostičky čokoládek s sebou na další ochutnávku.


Vystaveny byly i různé hrnečky a spoustu věcí, co souvisí s kafem, ale já tomu až tak nerozumím, abych vám to přesně pojmenovala. Všichni byli moc milí, vstřícní a dostali jsme pár vážně zajímavých informací. 



Vtip nakonec, dozvěděli jsme se, že kávu nemáme dopíjet, že jí máme ochutnat co nejvíce, párkrát srknou, poválet a šup na další, že jinak budeme přepité a neoceníme to. Bohužel jsme se to dozvěděly ale až v poslední místnosti, těsně před odchodem. Ehm, kdo myslíte, že všechno dopíjel, protože nám to bylo blbé a kdo už po druhý kávě nemohl? Ano, my O:-)


Jak jste na tom vy a káva? Pijete? Jak často, jak hodně, jakou?

19 komentářů:

  1. Ráj na Zemi! ♥ :D Piju kávu (klasické, které se najdou v každém supermarketu), ale chci přejít na nějakou pořádnou, ale je to hold zatím drahé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mi povidej, strasne drahy to maji. ale instantni uz moc nepiju, chodim na pravy kafe alespon nekam ven do kavaren a tak, ty moje vytvory doma nikdy nic moc :-D

      Vymazat
  2. Drahá kávová celebrito ;)

    taková závist! Ráda bych se tam taky někdy podívala. Kávu si dám ráda, o zkouškovém si ji dávám neustále.
    Chtěli jsme si s přítelem koupit kávovar Dolce gusto, ale shodli jsme se na tom, že se bez toho dokážeme obejít a koupíme si raději "užitečnější" věci do nového domečku. Např. potřebujeme ledničku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lednicku? zbytecny :-D ale chapu to. my zase nemame misto, mame malou kuchyn a do ted jsme neprisli na to, kam dat treba mikrovlnku, takze momentalne stoji v obyvaku na zemi v krabici ... takze kavovar taky bohuzel ceka :)

      Vymazat
  3. Akce vypada vazne zajimave a to pritom kafe nepiju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja taky nejsem zas takovy kafar, ale tyhle spolecensky akce nebo jak to nazvat miluju :)

      Vymazat
  4. vypadá to fakt zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je krásné, jdu si udělat kafe :D

    OdpovědětVymazat
  6. To musela být úžasná akce! Já zas tak často kafe nepiju, protože už mám i tak blbý spánek ještě kdybych měla denně několik šálků kávy.. :D Ale občas si dám, hlavně teď v létě.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. me kafe skutecne probere malo kdy, ve zkouskovym jsem nedelala nic jinyho, ale byla sem schopna usnout po vecernicku :) ja v lete miluju ledovy kafe nebo spis kafe se zmrzlinou <3

      Vymazat
  7. To muselo být krásný... škoda, že u nás nic takového neprobíhá :) kávu miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nas se taky nic moc nedeje, za podobnyma akcema musim vzdycky vyrazit do prahy :-/

      Vymazat
  8. Tak to jste se museli mít! :) Já kávu moc nepiju, když už, tak kapučíno, nebo Caro. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. caro taky zboznuju a kdyz ho piju, rikam si, jak delam neco pro svy zdravi, protoze je to z obilnin nebo cehosi takovyho vid :)

      Vymazat
  9. Jak to, že jsi nevzala mě?!?! :D Vypadá to skvěle, hned bych si dala všechno, co máš vyfocené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ted nevim jakto :-/ ale nejakej duvod to melo. myslim, ze to byl pracovni den normalne, musim kouknout do diare :)

      Vymazat
    2. Dělám si srandu, jen víš, jaký jsem kafeholik :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...