24. srpna 2014

ZAKÁZANÁ PŘITAŽLIVOST

Zakázaná přitažlivost - Kateřina Petrusová

Nakladatel: Fragment
Počet stran: 304
Rok a měsíc vydání: 03/2014

Anotace: Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout:.buď se vrátí domů nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec. Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?

Třetí kniha od Katky Petrusové co jsem četla a hned přiznávám, nezklamala mě. Dostalo se mi přesně to, v co jsem doufala, drží se skvělá úroveň předchozích dvou dílů mafiánské rodinky a všeho možného lidstva kolem. Což je jedna z věcí, co se mi moc líbí, propojenost. Vzhledem k tomu, že Bavettovi měli pouze dva syny, přemýšlela jsem, jak si s tím autorka asi poradí, aby zachovala myšlenku a nebylo to splácané. No a to víte, že si poradila.

Ráda se opět setkávám se starými oblíbenci, Mikem a Paige, Robertem a Jo, kteří, i když to není jejich vyprávění, strkají prstíky i do tohoto příběhu. Moc ráda se o nich něco dozvím, je to jako seriál, nekončí to poslední stránkou, ale i v dalším a dalším pokračování mají svou roličku a já jsem ráda, že vím, jak se jim daří a jak se mají. K tomu noví lidičkové, nové problémy a nová situace, co se musí probrat a vyřešit.

Asi už nebudu nijak sáhodlouze popisovat to, co jsem řešila u předchozích dvou dílů této série, jako že se bojím českých autorů popisujících život v Americe, jak to uchopí, jak se jim to podaří apod., protože tady mě Katka uklidnila hned v jedničce. Drží se i dávka vtipnosti, málo kdy se u knížek směju nahlas, tady je to už klasika.

Po těchto příbězích sahám vždy, když si potřebuju odpočinout, odreagovat se a pobavit se. Ano, je to docela klišé příběh, klišé historky, klišé celá kniha, ale stejně si ji zamilujete, to mi věřte. Je to totiž podáno tak nějak inteligentně, že si toho ani nevšimneme, aby nám to vadilo.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuju nakladatelství Fragment.

12 komentářů:

  1. Před chvilkou jsem i já zveřejnila recenzi na Zakázanou přitažlivost. :) Také je to třetí kniha od Katky Petrusová a rozhodně se chystám na další! Celou sérii jsem si vážně užila a jednoho se k ní určitě vrátím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? tak to se k tobe musim hned podivat, co na to rikas :) taky jsem si celou serii fakt uzila, vubec jsem to necekala a ono jo :)

      Vymazat
  2. Já jsem začala sérii Bavettovi hned trojkou, což ode mě nebylo zrovna nejchytřejší, ale co. Přišla mi před nedávnem jednička, takže se na ni ohromně těším! A taky na říjen a na Pekáč buchet! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja si po pravde sehnalajako prvni taky trojku, ale kdyz jsem zjistila, ze je to trojka, i kdyz volne navazujici, tak sem to vzala od jednicky, takze chudak trojka mi tu lezela uz hodne dlouho :-D na pekac buchet se taky moc tesiiiim :)

      Vymazat
  3. Těším se na tuto sérii až si ji koupím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jo jo naprosto souhlasím a strašně se těším na Pekáč buchet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doufam, ze bude zase autogramiada, chci si nechat podepsat celou serii, kdyz uz ji mam :-D

      Vymazat
  5. Já si chci sérii taky přečíst. Snad se k ní brzo dostanu, ale víc se těším na Pekáč buchet. NA to jsem opravdu hodně zvědavá a doufám, že to bude aspoň tak dobrý jako S hlavou v oblacích - doporučuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S hlavou v oblacich jsem jeste necetla, chystam se na to ted, puvodne jsem to chtela odlozit, ale kdyz rikas, ze dobry, tak do toho asi pujdu hned :) A na Pekac buchet jsem taky natesena :)

      Vymazat
  6. Tak o vypadá na moc pěknou knížku! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tahle kniha mě ještě čeká. :) Vrhnu se na ni v září. Druhý díl mě bavil, ale přišel mi trochu slabší než první a ten třetí má být ještě o kapku horší, jak jsem slyšela. Přesto se ale na knihu těším, ten humor je úžasný. A jak píšeš, je to klišé (podle anotace), ale užiju si to.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...