6. prosince 2014

ZE ŽIVOTA - ZAPLAŤ

To, že nejsem žádný velký milovník dětí, tím spíš těch uřvaných a rozmazlených a nevychovaných a prostě jim podobných, to je o mě docela známo. Jsou ale situace, kdy i já jsem překvapená, co si tahle stvořeníčka dovolí. 

To si přijde maminka do knihkupectví se třemi dětmi. Všechny se okamžitě rozběhnout a pořvávají na sebe, je jasné, kdo tady v té rodince vládne. Maminka je očividně moc nezvládá, ale nevím, kde nastala chyba. Byla to příjemná, normální ženská. 

Děti si začaly nosit knížky, maminka že tedy koupí každému dvě. To je docela dost, říkám si, to je na ně hodná. Později u placení se sečetl docela balík, knížek bylo kolem dvanácti! Paní vyndá kartu, bezkontaktní, přiloží k terminálu, děti nadšeně balí knížky.

zdroj

V tom si malá slečna všimla o kousek vlevo ležící knihy Simpsonovi. Docela drahý kousek, tuším, že přes 500. Donesla si ji k pokladně, že bez ní neodejde. Maminka, že už nee, že nemá penízky.

zdroj

Holčička: Tak snad mi ji koupíš, když ji chci, ne? Uvědom si, že můžeš bejt ráda, že po tobě požadujeme jenom knížky a nic horšího. Snad máš kartu, tak ji vytáhni a zaplať.

No já koukala, to vám povídám. Děvče chodilo maximálně do školky, růžová s copánky, no pěkná princezna. Další, co jsem si uvědomila, že si mnozí vůbec neuvědomují cenu peněz, že na tu kartu je musí nejdříve někdo vložit, aby ses tím dalo pak platit, že to tam nenaskakuje samo a že ta kartička není zázračná.

zdroj

21 komentářů:

  1. To je teda síla, ale obávám se, že tady selhala výchova, tohle mi říct moje dítě, tak by koukala, kde nechal tesař díru

    OdpovědětVymazat
  2. Já se ještě považuju za dítě. :D A taky furt nakupuju knížky z peněz rodičů, akorát tak hnusně bez špetky respektu se k mamce fakt nechovám, k taťkovi (nevycházíme spolu) možná ano.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní6/12/14 11:13

    Tak tohle je masakr. Ode mě by za to to dítě dostalo akorát pár facek a na nějaké knížky bych se jim vybodla. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Deti sú čím ďalej, tým viac odtrhnuté od reality. Chyba je však v dospelých, ktorí si ich hýčkajú ako svoje zlatíčka, kedysi by dostali a hneď by si rozmysleli, či budú vyvádzať, ale to by ste sa na ňu možno aj vy v kníhkupectve škaredo pozreli. :) A tak to ide do kola. Druhá vec, či im vôbec niekedy jej rodičia vysvetľovali ako to s tými peniazmi funguje, deti nie sú sprosté, v tom veku by to už chápali, ale mnohí dospelí ich nechcú zaťahovať trebárs do svojich finančných ťažkostí príp. do vysvetľovania, že je dôležitejšie, aby im ostali peniaze na jedlo a bývanie. ALe iba si tým pridávajú zbytočné problémy...

    OdpovědětVymazat
  5. No teda, tak to mi vyrazilo dech. Ale paní si za to může sama. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Je to odemně asi zlé, ale takového parchanta bych s sebou do obchodu radši nebrala.

    OdpovědětVymazat
  7. tak to je mazes, striskat zmetka malyho... ja to v dnesni dobe nechapu, sama to vidim v praci, kdyz jsem byla mala, nesmela jsem takhle behat a rvat apod, okamzite bych za to dostala vyprask, to bylo neco neslychaneho na sebe takhle poutat pozornost... ale dnes to je ocividne moda, at se decko vychova samo

    OdpovědětVymazat
  8. To je smutné... Mne je toho dievčatka skôr ľúto, čo z neho vyrastie? Keď nepozná rešpekt, úctu, skromnosť a všetko to spojené s láskou - ku mame, ku knihám. "'...že požadujeme LEN knižky..." A matku súdiť netreba, keď ju nepoznáte...

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo... tak to je moc. Co z takovýho dítěte bude? Děs...

    OdpovědětVymazat
  10. To je síla! 😯 Upřímně to je to, co mě dost děsí. Jestli to je výchovou nebo dobou? Protože ačkoli jsou rodiče dobří lidé, z těch děcek nic moc dobrého neroste. Naštěstí znám ještě spoustu dětí, které jsou hodné a zlaté 😊

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní6/12/14 17:01

    No, to je teda síla. Já mít tohle doma, jako sestru, nebo i dceru, tak jí dám takovou, až se jí hlavička otočí. Já jsem sice pořádně rozmazlená (no jo, holt jedináček), ale něco takového bych si v životě nedovolila. můj vrchol (jako asi pětiletého dítěte) bylo dělat štěněčí oči a nenápadně ukazovat na (jednu) knížku, co chci, ale takováhle jsem nikdy nebyla.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to mě tedy dostalo. Chtěla bych ji vidět za pár let, až bude muset nakupovat svým dětem. :))

    OdpovědětVymazat
  13. Musím přiznat, že něco podobného jsem řekla jednou mamce když mi bylo asi 9, když jsem viděla že ji to rozbrecelo hned me podobne moresy presli. Od te doby se snazim aby za me mamka moc neutracela a vsechno co muzu tak si kupuju za svy. A jak to s nima nakonec dopadla? Koupila vsechno?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty Simpsonovi nekoupila, alespon v tom si stala za svym :)

      Vymazat
  14. To je celkem drsné, ale s prominutím, dnešní mládež je zkažená.. Dovolují si, jsou nevychovaní a už v první třídě mají tablety a bůh ví co.. Když čtu tvůj článek, jsem nesmírně ráda za svoje dětství, kdy jsme byly rádi za lízátka! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní6/12/14 23:23

    Taky nemám ráda děti. Já je asi nenávidím, nebo já nevím, ale vždycky když vidím mimino, nebo nějaké malé dítě, okamžitě bych ho něčím mrdla. Nesnáším uřvané fracky v MHD a kdekoliv jinde. Nechápu jak si to může dovolit. "Jen knížky"? bych jí dala takovou po hubě, že by jí to nespravil ani ten nejlepší chirurg na světě.
    Marky > little-me.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, ty deti rozhodne nenavidis

      Vymazat
    2. jooooo ještě že tvojí mamince děti nevadily co ;-)

      Vymazat
  16. Tohle asi byla chyba maminky. Děti zkouší co si můžou dovolit, kde jsou hranice. Dělali jsme to všichni, všechny děti to dělají. Smiřte se s tím. Záleží na těch rodičích, co si nechají líbit a co ne, jaká nastaví pravidla. U mě by tohle prostě neprošlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20/1/22 13:29

      Máte naprostou pravdu, rodiče svým dětem musí hranice nastavit. Musím se přiznat, že i když jsem na své děti docela přísný, ale stejně občas neodolám. Tuhle po mě chtěla dcera novou postel a na této stránce si vybrala domečkovou postel. A kdybyste viděli, jakou z ní měla radost. Pevné hranice jsou pro děti důležité, ale občas jim prostě nejde odmítnout :)

      Vymazat
  17. Tak u tohohle jsem valila oči. Kdybych byla na místě maminky asi bych dala tomu dítěti facku. Rozhodně bych si to nenechala líbit :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...