4. dubna 2015

3 MÍSTA, KDE SE MI NEJLÉPE PÍŠE

Dnes jsem se vypravila ven, že potřebuji zase něco málo sepsat a zamířila jsem na konkrétní místo. Teď tu sedím a napadlo mě, že by vás možná mohlo zajímat, kde je pro mě to správné inspirativní prostředí.

DOMA
  • Tady píšu asi nejčastěji, přece jen se tu nejčastěji po večerech vyskytuji, nemusím kvůli tomu nikam chodit, nic mě to nestojí.
  • Je to tu nejpohodlnější, je to moje staré známe prostředí a většina lidí se doma cítí nejlépe.
  • Můžete si k psaní udělat něco dobrého, čajík, kafíčko, obídek.
  • Někomu pomáhá, když si může pustit něco jako zvukovou kulisu, televizi, rádio.
  • Ale na druhou stranu, je tam milion rozptylovadel. Znáte to, je potřeba vyprat, utřít prach, uvařit...
  • Rodina často člověku nedá chvíli klidu. Jasně, milujeme je a jsme rádi, že je máme, ale to nás nemůžou nechat chvíli, malinkou chviličku, na pokoji?
zdroj

KAVÁRNA
  • Sem chodím psát, když mám nějaký blok, nevím jak, ale většinou se mi ho tu podaří prolomit.
  • Můžete si najít svou oblíbenou kavárnu (samozřejmě je to jen na vás, můžete jít do cukrárny, na pizzu, prostě kamkoliv, kde mají prostor na notebook a kde poskytují wi-fi), své oblíbené místečko v ní a udělat si z toho jakýsi malý rituálek. Uvidíte, že vás to povzbudí.
  • I když čistě teoreticky je všude plno lidí, mě to paradoxně nejméně ruší. Soustředím se jen na to svoje a v klidu si píšu.
  • Můžete si dát nějakou mňamku, aniž byste si ji museli sami připravit.
  • Na druhou stranu, i když si ve své nejoblíbenější psací kavárně sedám co nejdále od dětského koutku, občas jsou ty nejakčnější děti slyšet i na druhé straně obchoďáku. A při čem vážně nedokážu pracovat je dětský řev. Nevadí mi obyčejná hra, ale znáte to, takové ty neukázněnce, kdy rodiče radši dělají, že to není jejich.

zdroj

ŠKOLA
  • Tady píšu, když jsou nudné přednášky, které si musím odsedět, ale nic mi nedávají, tak využívám čas.
  • Píše se tam docela dobře, jen vypadá trochu blbě, když vyučující více méně nic nesděluje, ale já pořád ťukám do klávesnice a vypadám, že mu píšu doslovný přepis.
  • Nemám moc ráda, když mi někdo kouká přes rameno, což v předimenzovaných učebnách není nic těžkého, navíc když jsou stupňované, takže ten za vámi sedí výš a trochu do strany, takže vás má jak na dlani.
zdroj

To jsou nejčastější místa, odkud se s vámi spojuji a kde pro vás tvořím. A kde se nejlépe tvoří vám?

16 komentářů:

  1. Mám to hodně podobné. Nejlépe se mi píše doma v teplé posteli a čajem, či kávou po ruce :) Však ani paní ve škole není až tak špatné. Pokud mi teda profesor nesdělí abych vnímala výklad :) No a v kavárnách moc nepíši, protože je tam na mě ještě moc očí, které mě sledují :) Ale třeba k tomu ještě dospěji ...
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu říct, že v kavárně jsem nikdy článek nepsala. Neumím si představit, že bych někde na veřejnosti vybalila tu svoji starou herku (čti noťas :D). Na druhou stranu to musí být super. Dát si k tomu kafe a tak. :)
    Hezky jsi to shrnula, u mě převládá to psaní doma.

    OdpovědětVymazat
  3. V kaviarni to musi byť super :)
    www.gummybaum.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Skvelý článok!
    Najčastejšie píšem doma.. vlastne.. ja píšem len doma. Keď tak trošku v škole - aj keď to len také plány na články a tak. Proste doma je doma. V spálni, keď mamča pozerá telku a ja pri stene na malom šamlíku sedím s ntb na nočnom stolíku. Klasika :)
    A ešte na tú kaviareň.. keď pôjdem na strednú (pevne dúfam že ma tam vezmú aj keď je to až na ďalší rok :D) si kúpim konečne svoj ntb a budem chodiť do čokoládovne. Bude to skvelé!

    OdpovědětVymazat
  5. To já píšu v podstatě jenom doma :) Ve škole, když je nuda, občas načmárám pár vět na nějaký papír a pak to doma přepisuju, ale není to nic moc.

    OdpovědětVymazat
  6. No vzhledem k tomu, že v podstatě pendluji mezi prací a domovem, tak moc možností nemám. Takže hlavní psaní doma, výjimečně někde mimo přes mobil. Tak jako teď :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Nejlepší je to doma :) (teda pro mě musí být, jelikož notebook si teprve budu pořizovat, jinak bych brala asi tu kavárnu)..

    OdpovědětVymazat
  8. Úplně souhlasím s tou kavárnou ! Už hodněkrát se mi povedlo odbourat blok, kdy jsem doma nemohla přijít na ta správná slova :)
    Ve škole nepíšu skoro nikdy, protože mi vyloženě vadí, že mi tam někdo může čučet :D
    No a samozřejmě doma je doma :)

    OdpovědětVymazat
  9. keďže bývam na dedine moc možností ísť do kaviarne nemám :D, najlepšie sa mi píše doba :))

    http://landofourdreams.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  10. Já nejraději píši doma, ale ve škole někdy také. :)

    OdpovědětVymazat
  11. A co knihovna? :3 Pokud je knihovna přívětivá a mají tam pěkná místa k sezení, je to na psaní článků úplně boží místo. Je tam ticho, klid, nikdo tě neruší. Jen to občerstvení trochu pokulhává. :D V Mahence v Brně ale nově máme v určité místnosti možnost si tam přijít sednout... a jen tak zadarmo si dát kávu či čaj. Můžeš si tam odnést knížku, přinést si vlastní... :3 Je to skvělé!

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem dříve psala v práci. Vím že to vypadá jako, že se flákám, ale pracovala jsem v prodejně s oděvy kam téměř nikdo nechodil, takže jsem ráno přišla zapnula počítač, otevřela pokladnu a Word a začala tukat svoje nápady. Za den jsem vyprodukovala i pět článků a k některým stačila i vytvořit fotografie. Teď pracuji jinde tak si to nemohu dovolit a také je to vidět. Články vydávám se zpožděním a když už mám volno jako je třeba teď tak se k tomu nemohu dokopat. Místo abych využila tři dny volna a natočila čtyři videa a sepsala články tak koukám na ostatní blogy a na videa.

    OdpovědětVymazat
  13. Ta kavárna vypadá krásně! Já píšu nejčastěji v práci, když je klid nebo doma.

    OdpovědětVymazat
  14. Já píšu jen doma, ale příští rok bych rozhodně chtěla chodit i do kavárny:)) Skvělý článek!:)

    OdpovědětVymazat
  15. Skvělý článek! Já píšu doma. Do nejbližší kavárny to má asi tak 25 km.. -_- prokletí bydlet na vesnici. Ve škole se psát nedá -_-. :D
    http://knihomolky4ever.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Ve škole jsem taky psávala, šlo to tam dost rychle, ale jak píšeš, pořád do toho někdo čumí.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...