28. dubna 2015

PAST

Past
Fukuda Andrew


Nakladatel: Fragment
Série: Hon (3.díl)
Rok a měsíc vydání: 2015/04
Počet stran: 304

Anotace: Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti. Osud Genovi chystá i další překvapení – znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem… Velkolepé finále skvělé trilogie od Andrewa Fukudy.


Závěrečný díl upírské trilogie. Když se řekne upírské, většina si představí upíry dobráky, fešáky, vegetariány. Tak toho se v Pasti určitě nedočkáte. Soumračníci jsou tady rozhodně ti agresivní, na slunci se rozpouštějící, glupany požírající. A už to dělá z knihy něco jiného a zajímavého. 

Naposledy se setkáváme s Genem a jeho přáteli. Rozloučili jsme se s nimi ve vlaku, který je vezl bůh ví kam. No, tak nakonec to zjistíme, kam a dvakrát nadšený z toho nikdo není. Samozřejmě se jim naprosto všechno staví do cesty, jak se může něco pokazit, tak se to pokazí, jak se může něco zkomplikovat, tak se to zkomplikuje.

Co knize nechybí ani tentokrát je akčnost a napínavost na nejvyšší úrovni. Opět jsem četla jedním dechem, je to takový ten typ příběhu, kdy nutně potřebujete vědět, jak to skončí. Žádné okecávky, příběh jede, pořád se něco děje. Několikrát někdo něco nakousne ve vyprávění, ale nedokončí, takže otáčíme už jen kvůli tomu, abychom se dozvěděli pointu. Mezitím se tam připlete pár zabijáků, bezvýchodných situací a je o zábavu postaráno.

Celou sérii musím hodnotit veskrze pozitivně. Rozhodně nejde o klasickou upírsko-vampýrskou pohádku. Kolikrát je to popisováno tak drsně a detailně a brutálně, až jsem se musela znechuceně ušklíbat. Pointa je nečekaná a má přesah ke čtenářům dnešní doby (pochopíte po dočtení), což mě moc mile překvapilo, ale taky dost naštvalo, protože jsem čekala různé konce, každopádně tenhle ne, je naprosto originální a překvapivý.

11 komentářů:

  1. Zrovna dneska mi přišla. :) Děsně se na ni těším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím. Měla jsem vymyšlených spoustu teorií, jak by mohl příběh skončit a byla jsem si téměř jistá, že jedna z nich mi vyjde, a ono prd :D Fakt jsem byla překvapená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlas, naprosto sem to necekala, nechtela jsem verit, ze to je jako konec !! :-D

      Vymazat
  3. taky jsem na to zustala zirat, bylo to docela dvojsmyslny... ale nakonec se mi posledni dil libil asi nejvic... u prvniho to bylo tezke zvykani na neco uplne noveho, tak mi to az tak nesedlo, ale s dalsimi dvema dily uz to bylo lepsi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja nmeuzu rict, ktery se mi libil nejvic. mivam rada jednicky, to seznameni s prostredim, ale vsechny byly tak napinavy, ze fakt nevim :)

      Vymazat
    2. kdyz jsem cetla prvni knihu, tak jsem si rikala, paneboze co to je na nechutarnu, to asi nedam... :-D

      Vymazat
  4. Wow, moc se na knihu těším! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Bylo to skvělé zakončení knihy a série fakt povedená :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som ani nevedela ,že už vyšla tretia časť :-o už sa teším :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...