7. dubna 2015

TEA TAG - JÁ A ČAJ

Asi si pamatujete tento článek, kdy jsem sáhodlouze vysvětlovala a omlouvala se, proč a že se neúčastním tagů, na které mě mnoho z vás nominovalo. No a protože zázraky se dějí, našla jsem na netu tag, do kterého jsem se zamilovala na první přečtení a hned jsem se rozhodla zúčastnit. Proč? Protože je o čaji!

zdroj

1. Proč máš ráda čaj?

Dobře, tak možná to nebyl tak dobrý nápad se toho tagu zúčastnit, jak asi na tohle odpovědět? Asi proto, že mi mmmm chutná? :) Čaj je prostě boží. Ne jen kvůli chuti, ale i barvě, vůni, celkovému požitku a rituálu z pití.

2. Máš raději teplý nebo studený čaj?

V zimě teplý, v létě studený. Nic složitějšího v tom pravděpodobně není.

zdroj

3. Silný nebo slabý čaj?

Asi jak kdy. Když si dělám z pytlíku, chutná asi vždycky stejně a když sypaný, tak je silný či slabý podle toho, jak mi upadne ruka do hrnečku. A když se potřebuji probrat, tak silný černý, naopak některé bylinkové jsou chutnější jen slabý odvárek.

4. Sypaný nebo sáčkový?

Oboje má něco do sebe. Třeba do práce si nosím jedině sáčkový, protože je rychlejší a snazší na přípravu (nebo jsem prostě líná a namočit pytlík a pak ho vyndat je, uznejte, docela jednoduché vaření). Obrovsky toužím koupit si takovou tu speciální konvičku na sypaný čaj se sítkem uprostřed, ale zatím jsem nenašla žádnou, kde by to byla láska na první pohled.
zdroj

5. Piješ čaj raději mimo dům nebo sama doma?

Sama piji čaj doma téměř každý den večer. A do čajoven s přáteli chodím moc ráda. Nejen kvůli čaji, ale i vonným tyčinkám, šátkům, sezení na zemi, atmosféře a tak.

6. Oblíbený ledový čaj?

Pokud je tím myšleno takové ty ledové čaje z pet lahve, tak asi žádný nejoblíbenější nemám. I když samozřejmě takový Nestea není vůbec špatný, ale Dobrá voda nebo Aquilla dělá taky dobré. Jednou jsem narazila na nějaký, nevím co to bylo za značku, ale nějaká noname, nic známého, a bylo tam napsáno, že je určen i k ohřívání a byl super. Nevím tedy, jestli se i ty ostatní ledové čaje dají ohřívat (ohřívat ledový čaj?? divný :-D), ale na tomhle to bylo vyloženě napsáno, tak jsem to vyzkoušela, jako správný tester chápete :-D

7. Co máš ráda ve svém čaji?

Nejčastěji asi med. Občas cukr, když zapomenu koupit med. Občas třtinový cukr, když ho doma náhodou najdu, protože si ho sestra koupila na pečení. A vím, že hodně lidí to považuje za hnus, ale čaj po anglicku s mlékem... Mňamka.

8. Měla jsi vždy ráda čaj?

Myslím, že jo, pila jsem ho, kam až moje paměť sahá. Ale dost se měnily oblíbené chutě. A dřív jsem vůbec neznala sypaný. Tedy tím dřív myslím třeba na základce. Vlastně ani nevím, jestli se v době mého raného mládí sypaný čaj vůbec prodával :-D

9. Jaký čaj by jsi doporučila?

Tak to si netroufnu, mám hodně oblíbených a navíc co chutná mě, nemusí chutnat jinému, takže nemám odvahu doporučovat.

10. Kdy piješ čaj?

Ráno, v poledne, odpoledne, večer :-D To je blbá otázka. Nemůžu říct třeba že ráno si čaj nedávám. Určitě jsem ho už někdy pila ve všechny možné časové úseky.

11. Oblíbené hrníčky?

Asi žádný. Mám hodně hrnečků, některé jsem dostala, některé koupila, všechny jsou krásné a já neumím upřednostňovat jeden na úkor ostatních, protože by jim to bylo líto. Většinou si vybírám spíš podle toho, jak je velký a jaký čaj zrovna dělám. Mám jeden "lavor", do toho si dělám, když chci nálož. Mám středně velký, do kterého si dělám např. bylinky a vím už, jak to nadávkovat, aby to chutnalo, jak chci. A mám malinký, ze kterého piji zdravotní co mi nechutná, tak ho vařím co nejméně :)

Co vy a čaje? Pokud se budete někdo inspirovat, hodně mi do komentářů určitě odkaz, ráda kouknu na vaše odpovědi o čaji.

10 komentářů:

  1. Pěkný čaj :) Čaj mám daleko raději než kávu. A večerní čtení mám daleko raději v přítomnosti hrníčku se zeleným čajem :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. A pak mi vykládej, že nepíšeš TAGY! Tenhle se ti povedl a už se těším na další :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zpřízněná duše! Mám to v podstatě úplně stejné jako ty - shoduji se snad v každé odpovědi. Až na ten med, protože jako malá jsem ho nesnášela a od té doby jsem ho nevyzkoušela, ale upřímně řečeno mám v plánu ho koupit a zkusit, protože jsem se hodně změnila, takže by mi to pravděpodobně mělo chutnat. Alespoň teda čaje, které v sobě mají med (třeba rooibos s medem) mi hrozně chutnají. A jinak také naprosto miluji čaje a dokážu vypít klidně litr za den. Je to neskutečně dokonalá věc. ♥
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
  4. Super tag <3 tiež zbožňujem čaj, človek sa pri ňom vie skvelo uvolniť a taktiež sa pri ňom dobre čítajú knihy. A čo je lepšie než v zime zababušená v deke pozerať ako vonku poletuje sneh? Predsa mať v rukách teplú šálku dobrého čaju <3
    Ps: veľmi dobrý čaj je od Mark&Spencer - jahodový :) veľmi som si ho v poslednej dobe oblúbila a vždy keď idem do bratislavy do nejského nákupného centra tak sa stavím v obchode :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, čaje zvláště sypané miluji :-))
    Na oplátku Tě zvu na svůj blog
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Taky netaguju, ale tady asi udělám výjimku a půjdu do toho, jsem totiž čajová :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý Tag :) Miluji čaj a není den kdy bych si ho nedala. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásný článek o tom, co mám sama moc ráda. Čaj miluji a mohla bych ho pít kýble, jen tedy nesladím, protože mi chutná jen tak - piji totiž hlavně ovocné, ale nepohrdnu ani černým.

    OdpovědětVymazat
  9. taky jsem čajový maniak :)) a hrníček nejlíp ten největší, který doma najdu! :D ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám nejradši mátový čaj. Hned si ho jdu udělat:-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...