29. dubna 2014

POZNÁVAČKA 4

Tak jsem udělala, jak jsem slíbila. Napsala jsem několika svým oblíbeným blogerům a určitě s oslovováním ještě nekončím. Poprosila jsem je o zodpovězení několika otázek. Snažila jsem se, abychom se o nich dozvěděli něco nového a zajímavého a zároveň aby to nebylo moc dlouhé a otravné, jak pro ně tak pro vás. Snad se mi to povedlo.

Nevěděla jsem, kým začít. Zda nejoblíbenějším? To jsem se ale nemohla rozhodnout. Nebo s těmi co znám nejdéle či nejvíce? Dopadlo to tak, že z těch, co už mi odpověděli (moc moc děkuji), jsem náhodně vylosovala jednoho človíčka a teď se s ním tedy blíže seznámíme. Já jsem se dozvěděla mnoho nových a zajímavých věcí, moc se mi rozhovor líbil. A kdo že to tedy je?

  • Tvé jméno, případně přezdívka, pokud ji v netovém světě používáš místo jména.
Moonlight

BLOG:

  • Tvůj blog, adresa, krátce ho popiš, na co se zaměřuješ, co píšeš a tak :)

Môj blog sa volá Daydreamer´s world, hlavne preto, že rada snívam s otvorenými očami. Pôvodne to bol blog, kam som dávala svoju tvorbu, ale neskôr sa premenil na knižný blog. Neupustila som však od témy písania, niekedy zverejním tipy alebo triky o písaní diela, sú tam recenzie na aktuálne knihy, ale snažím sa zameriavať na novinky, lebo sú menej okukané, samozrejme sú tam aj rôzne články o knihách. Môj blog hlavne funguje ako miesto, kde môžem napísať o všeličom, čo mi napadne, k čomu sa chcem vyjadriť.

  • Klasické, co ti blog dal a vzal.
Musím povedať, že blog mi len dal, a to hlavne nových priateľov, ktoré majú rovnaké záľuby ako ja, no zároveň som sa zlepšila v písaní a tak som si vytvorila akýsi kútik pre mňa, kde môžem vyjadrovať svoje myšlienky a nápady. Teraz mi však napadlo, že mi vzal čas, pretože dosť často nad ním rozmýšľam, čo nové by som tam dala, ako by som upravila dizajn, ale je to príjemne strávený čas.

  • Na jaký svůj blogový projekt / článek jsi extra hrdá a proč.
Hm... nad tým som nikdy nerozmýšľala. Zrejme by som vybrala článok, ktorý som zverejnila pred nedávnom s názvom Ja a anglické knihy, ktorý mal celkom úspech medzi čitateľmi, ale zároveň je môjmu srdcu veľmi blízky, pretože anglické knihy sú moja slabosť a v slovenčine a češtine čítam menej. Tým, že v AJ čítam už asi 2 roky vkuse, som vedela čitateľom poradiť, ale hlavne som ich chcela povzbudiť, aby sa nebáli začať.

  • Jak dlouho po začátku blogování jsi začala s někým spolupracovat? Kdo byl první? Jak se to celé seběhlo? Jaké spolupráce si nejvíce vážíš a proč.
Neviem presne kedy som nadviazala spoluprácu, odhadujem tak trištvrte – rok potom, čo som vážnejšie začala písať recenzie a bolo to s Ikarom. To bola vtedy pre mňa veľká vec, rovnako aj teraz, keď nadviažem novú spoluprácu. Išlo o to, že Ikar na FB stránke zverejnil, že hľadajú recenzentov, tak som im napísala mail, poslala recenzie a ozvali sa, že ma berú. Samozrejme, vážim si spoluprácu so všetkými vydavateľstvami, pretože som rada, že sa môžem dostať ku knižkám, ktoré by som si možno sama od seba nekúpila a môžem čitateľom podať svoj pohľad na ne.

  • Jaká je tvá vysněná spolupráce, může to být i neexistující, například s prezidentem, a proč :)
Chcela by som asi spolupracovať so Slovartom, pretože sa mi zdá, že vydávajú veľmi veľa výborných kníh a že je to zrejme najlepšie vydavateľstvo na Slovensku, ale zase netrúfam si im napísať, neviem mám taký rešpekt. :D

  • Nahoď tři své oblíbené blogy, aťse podíváme.
Fúha... vybrať len tri je dosť ťažké, pretože je toľko blogov, ktoré navštevujem :D Prvým je určite lyn-von-nightlight.blogspot.sk ktorý vedie moja dlhoročná kamarátka a má tie najúžasnejšie články o písaní diel (vďaka písaniu sme sa aj stretli na internete). Druhým blogom je myworld-books.blogspot.sk ktorý vedie Timi a myslím, že v blogovom svete nie je dlho, ale ide jej to super, vždy si rada prečítam jej články. Tretím je little-world-of-books.blogspot.sk , na ktorý tiež rada chodím, pretože dievčatá majú veľmi dobrý vkus na knihy.

MÝTY A FAKTA:

  • Nejoblíbenější nápoj a jídlo.
Nápoj určite čaj... hlavne zázvorový, ale ani iný neodmietnem. A jedlo zrejme lasagne.

  • Kraj, kde bydlíš, pokud chceš prozradit, můžeš i město, pokud chceš, můžeš nás pozvat na konkrétní adresu :-D
Som zo Žiliny, ale momentálne bývam väčšinou času na intrákoch v Bratislave. Mlynská dolina, výšková budova naľavo, budem vás čakať :)

  • Znamení zvěrokruhu.
Strelec a úplne to na mňa sedí.

  • Máš nějaké sourozence? Jak s nimi vycházíš?
Mám jedného mladšieho brata a vychádzame asi tak, že keď prídem domov, tak sa ideme zabiť :D Ale väčšinou času vychádzame spolu fajn.

  • Studuješ? Pracuješ? Na jakou kariéru se chystáš? :)
Študujem slovenský jazyk v spojení s anglickým jazykom a veru ešte ani ja sama neviem, na akú kariéru sa chystám. Veľmi rada by som bola editorom v nejakom vydavateľstve, to by sa mi splnil sen, ale ktovie či to vyjde.

  • Sportuješ? Závodně nebo ve volném čase?
Športujem len vo voľnom čase. Posledný rok som si strašne obľúbila behanie, takže teraz keď je teplo, vytiahla som tenisky a keď mám voľno idem von. Okrem toho ma baví ale aj volejbal, badminton, zbožňujem tiež korčule a plávanie.

  • Máš na něco úchylku? Tím myslím, jako třeba já na odznáčky, ty na? :)
Ja mám úchylku na záložky :D Rada ich zbieram a už mám celkom veľkú zbierku, aj keď väčšinu z nich ani nepoužívam, len sa mi pekne vynímajú na poličke.

  • Jak vypadá tvá ideální dovolená?
Niekde pri mori, objavovanie mesta, v ktorom dovolenku trávim alebo len opaľovanie sa s výbornou knihou. Samozrejme nesmie chýbať rodina alebo super kamaráti, lebo sama by som sa zrejme nudila.

  • Jak vypadala tvá nejhorší dovolená?
Najhoršia... hm... buď by som sa stratila alebo by ma niekto uniesol... alebo oba prípady naraz.

  • Piercing / tetování a tvůj názor na to?
Komu sa to páči, nech si to dá, rozhodne však ľudí neodsudzujem, ak si dajú niečo, čo sa páči hlavne im. Je to ich telo. Piercingy veľmi nemusím, ale o tetovaní som už trochu rozmýšľala, dokonca som povedala kamarátke, ktorá úžasne kreslí, či mi urobí predlohu, tak možno sa na to dám.

  • Oblíbené filmy, seriály, skupiny, písničky?
Tak toto bude na dlho :D Film: The Hunger Games (obe časti čo zatiaľ vyšli), The perks of being walflower, Harry Potter samozrejme a The mortal Instruments

Seriály: The vampire diaries, the originals, supernatural, the foster, 2/5 chlapa, the big bang theory, the new girl, reign... strašne veľa ich pozerám :D

Skupiny: Paramore – moja najväčšia slabosť a potom All time Low, ale naposledy som počúvala Katy Perry, čo ma trochu znepokojilo :D

ČTENÍ:

  • Kolik času denně trávíš čtením?
No, závisí to od školy, niekedy čítam aj 6 hodín, niekedy vôbec a cez leto som schopná čítať aj 12 hodín.

  • Kde nejraději čteš?
V posteli alebo na doma na gauči pri okne (to hlavne v zime a pozerám ako vonku mrzne a ja som v teple).

  • Máš nějaké čtecí rituály? Pojmi to jak chceš :)
Vždy potrebujem mať po ruke čaj (či už teplý alebo studený), bez toho nedokážem čítať. :)

  • Čtečka nebo knížka?
To je dilema... čítačka lebo tam mám oveľa širší výber čítania ako na poličke, ale kniha lebo tak krásne vonia. Nech milujem svoj kindle nadovšetko, asi si vyberiem knihu, pretože tú môžem aj položiť na poličku a kochať sa ako krásne vyzerá, milujem jej vôňu a milujem prevracanie stránok.

  • Vlastní kniha nebo půjčená z knihovny?
Vlastná, rozhodne. Rada chodím do knižnice, pretože to je lacnejšie, ale moja kniha je len moja kniha, nemusím sa báť, že bude mať oslie uši, roztrhané stránky a nebude ochytaná, lebo ja sa o ňu starám výborne. :D

  • Co jsi dočetla, co čteš a na co se pak chystáš?
Dočítala som Polozlého od Sally Greenovej, čítam The Ring and the Crown od Melissy de la Cruz a čo plánujem čítať ešte neviem, tak ďaleko neplánujem, väčšinou si vyberiem čo mi prvé padne do oka. :)

Díky za rozhovor a přeju hodně úspěchů v blogování i ve všem kolem ! :) 

9 komentářů:

  1. Skvělé, tuhle slečnu vůbec neznám, ale působí na mě moc sympaticky, určitě na blog někdy zavítám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Podle odpovědí je slečna naprostá sympaťanda. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, spomenula si ma! :D :D
    Prečítala som si to a potom som rozmýšľala, že koľko vecí máme spoločných. Ale vlastne by ma to nemalo veľmi prekvapovať.
    S knihou a čítačkou mám úplne rovnaký problém. Nikdy si neviem vybrať. Normálne knihy nemám po ruke vždy, ale čítačku si so sebou nosím stále a tam mám veľa príbehov, takže môžem čítať ten, na ktorý mám chuť.
    P.S. Únos na dovolenke, nechcela by som :D :D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...