5. května 2015

ELITA

Elita
Cassová Kiera

Nakladatel: CooBoo
Série: Selekce (2.díl)
Rok a měsíc vydání: 2015/04
Počet stran: 280

Anotace: Do Selekce vstoupilo 35 dívek. Nyní jich je již jen šest, ale soutěž o srdce prince Maxona je tvrdší než kdykoli předtím. A k tomu všemu se America nemůže rozhodnout, po kom vlastně touží. Je to Maxon, s kterým by mohla žít jako v pohádce? Nebo Aspen, její první láska? America nejvíce ze všeho nejvíce potřebuje více času, avšak zbytek Elity přesně ví, co chce. A okamžik rozhodnutí se neodvratně blíží.

Po Selekci jsem byla na Elitu hodně natěšená. Jedničku jsem přečetla jedním dechem, bylo to něco nového a lákavého. Reality show má každý rád, i když tvrdí že ne, koukat zvědavě do soukromí ostatních je prostě naší přirozeností. Takže když jsme se v prvním díle museli narychlo rozloučit se spoustou děvčat, vrtalo mi hlavou, jak to dopadne s naší favoritkou Americou.

Oproti Selekci je dvojka jednoznačně slabší. Sice se přiznám, že jsem opět četla jedním dechem, takže něco na tom být musí, ale už se mi nečetlo tak lehce. Třeba hlavní hrdinka mi tu byla až téměř nepříjemná. Ty její neustálé problémy a změny nálad, nic moc. A každou kapitolu má ráda někoho jiného. Zpočátku, když řekla, on je ten jediný, jsem jí to věřila, ale když to ještě pětkrát změní, začala jsem to číst víc halabala, vždyť to od ní není vůbec závazné. Taky je America dost naivní, neuvědomuje si soupeření mezi děvčaty, i když jde o soutěž a vždycky ji to neuvěřitelně překvapí. A jakmile někdo chystá nějaký podraz, vždycky mu sedne na lep.

Také to vysílání a otravní novináři, což se mi líbilo, tady téměř nejsou. Bohužel. Na druhou stranu přibylo několik zajímavých témat, třeba úkoly pro děvčata, aby se účastnili běžného fungování v paláci. To se mi líbilo hodně, přemýšlet a dívat se, jak by asi v imaginárním světě fungovaly zahraniční návštěvy a další podobné věci. Také kastovní systém, což se řeší i tady, je zajímavým námětem k přemýšlení. Je to dobrý nápad? Špatný nápad? Co teď s tím? A jak?

Poslední díl si určitě přečtu, jasně, že mě zajímá, která po tom všem skončí První. Našlo se několik zajímavých zvratů, stále jsem v luxusu a komfortu, šijeme a nosíme s děvčaty nádherné šaty. I přes ty nedostatky, které mě celou dobu napadaly, štvaly a na co všechno jsem se zlobila, je kniha napsaná poutavě a hodně čtivě, utíkalo to samo a jak jsem se po pár kapitolách bála, že s tímhle přístupem naší svěřenkyně to nedám, zavírala jsem knížku a hledala na internetu datum, kdy se od autorky dozvím, jak to celé končí.

Napsáno pro web Databáze knih.

5 komentářů:

  1. Tu knihu si musím koupit :-)

    Zvu tě na svůj blog :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-v-tyrkysu.html

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem z knihy úplně stejné pocity jako ty. Už se těším na První a doufám, že bude lepší než Elita :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu bohužel vůbec neznám, takže jsem nečetla ani první díl. Vzbudila ve mně ale velký zájem, tak dnes letím do knihovny! (:

    OdpovědětVymazat
  4. O této knize jsem zatím neslyšela a vypadá to na dobrý typ. Pořád totiž hledám něco nového k přečtení.

    OdpovědětVymazat
  5. Četla jsem pouze první díl, ale velmi se mi líbil. Byl pro mne uklidňující a pohodovou četbou. Tento díl bych si moc ráda přečetla především kvůli tomu, že jsem zvědavá, zda jsem vývoj příběhu odhadla správně :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...