7. května 2015

PŘIZNÁM SE VÁM

ZA CO JSEM NEJVÍC UTRÁCELA V DOBĚ SVÝCH -NÁCTI.

Než kliknete na číst dál, schválně si tipněte, jen tak na zkoušku. A vsadím se s vámi, že se nikdo, vážně se odvažuji říct nikdo, netrefil. Pokud někdo věděl, napište mi a máte u mě ... kafe, pivo, večeři, něco domluvíme, ale vážně se nebojím, že bychom to museli plánovat. Ne, věřte mi, ať si myslíte cokoliv, je to špatně.

zdroj

No ano, do tohoto šly téměř veškeré moje úspory a výplaty, když mi bylo kolem 16ti. Sladkých šestnáct. V Americe to slaví dortem, megapárty a já doufala, že dostanu nové terárko. Nebo něco do něj. K narozkám, svátku, vánocům, nic jiného jsem nechtěla.

zdroj

S prvním sklípkanem jsem se setkala u svého tehdejšího přítele. Pojmenoval ho (ji) solidárně po mě. Pocta co. No pro mě tehdy ano... Romantika na entou! Krasavice chlupatá to byla, zbožňovala jsem ji. Přiznám se, že jsem se jí chvíli bála, tedy spíš z ní měla respekt, přece jen 20 cm velký pavouk ho vcelku budí, ale nikdy se mi nehnusila, jako předpokládám většině z vás. Ale jinak jo, včely, vosy, klíšťata, jak jsem psala minule, to mě zabíjí jenom myšlenka na to. Zajímavý (či divný, jak to pojmete že :-D )

No a pak se to tak nějak rozjelo, první sklípkan, doma pohroma, jakmile mi to prý uteče, nemám počítat, že to přežije (prý tomu bude ublíženo, pfff). No a pak druhý, třetí, čtvrtý ... Umíte počítat do ... Cca deseti že jo? A chápete, kupujete tomu terárka, stavíte je, designujete je, kytičky, květináčky, vytápění.

zdroj

zdroj

A pak přišla první ještěrka, první had, první chameleon, první žabička, první štír ... Větší terárka, složitější design, kvalitnější vybavení... Naprosto živě si pamatuji, když jsem byla na prázdninách u prarodičů a přijel tam za mnou přítel. Že prý nebudeme spát spolu v místnosti a jestli nás tam někdo najde, ať si to ani nepřejeme. No, takže v noci jsem se k němu samozřejmě proplížila a ... dovedete si to představit ... mladá láska ... takže jsme celou noc ... četli Encyklopedii teraristiky, dělali rozpisy, kreslili, hledali na internetu, a plánovali. No fakt.

zdroj

Víte čemu nerozumím? Proč (i když jsem měla kamarádky, fakt měla!) k nám nikdo nechtěl chodit. Nebo u nás přespat. Proč? A taky nevím, kde se vzala hláška, že mám doma "zoo hnusnejch zvířat". Nechápu. Trochu problém to byl při výměnném pobytu, kdy moje Švýcarka měla arachnofobii... Ale to už je jiná historka :)

22 komentářů:

  1. Zase skvělý článek! Častěji! :D Když jsem otevírala odkaz, tak jsem vůbec nic nečekala, ale toto je super koníček, dá-li se to tak nazvat.

    OdpovědětVymazat
  2. Boze, to bych neprezila. Staco maly pavouk a ja rvu. Ja chovam jen pejsky, kraliky a morcata :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsi mě chvilkama fakt pobavila. :D A jak jsem ti říkala, že u prvního článku s tebou ten 'problém' nesdílím, tak tady s tebou nesdílím fakt nic. :D Nesnáším pavouky, hady,.. vlastně všechno to o čem jsi psala. :D Bojím se toho :D

    OdpovědětVymazat
  4. Odpověd na úvodní otázku mě napadla bud boty nebo knížky. Ale tohle? Překvápko. Pavouk je krásný, ale doma bych ho nemusela a na přespání bych to taky neviděla :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to ani já bych k tobě na návštěvu nešla. :-D Ale taky by mě bavilo vybavovat terárka. Jen já tak maximálně křečka a akvárko. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Docela bych to tvoje obludne obludarium chtela videt, budou fotky? :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám doma pejska a 2 kocoury a nic víc nemůžu, protože mamka se všeho bojí :( :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tímhle me tedy nijak nerozhodis, ani neprekvapis. ještě celkem nedávno jsem mela doma 3 skorpiony a jejich mláďata. Takže tyhle zvířata mi opravdu nevadí. Ted mam rybicku a 3kocicky

    OdpovědětVymazat
  9. Z klíšťat máš hrůzu a ze sklípkana ne? :D :D :D Na to bych nechytla, ani kdyby mi 10tis dávali :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle jsou super články. Knižní blogeři prostě nemyslí na knihy non-stop, ale dělají i jiné věci a tvoje terárka jsou pěkným důkazem. Hada ani pavouka bych nechtěla, ještěrku už možná jo, ale nevím. Já jsem víc na chlupaté potvory, i když ještěři mě zajímají, ale víc teoreticky. Dinosaura ani draka si jako mazlíčka holt nikdy nepořídím, to je marnost.

    OdpovědětVymazat
  11. No teda, to bych asi neusnula mít tohle doma :D jinak super článek, pobavil mě :D :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  12. Můj přítel měl doma taky pavouky (teď už máme jen jednoho :-() A hada. A agamu. Dřív jsem se toho bála, ale když nám jednou jeden pavouk utekl, tak jsem se spíš bála, aby se mu něco nestalo. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ještě před dvěma lety bych to nechápala, ale teď proto mám pochopení bezmezné:D Před dvěma lety jsme pořídili chamíka, o pár měsících agamky a teď už koukáme, co pořídíme dalšího. Já teda nejvíc juchám nad samotnými zvířátky, ale manžel za největší zábavu považuje právě stavění terárek. Máme doma celkem čtyři, všechny vlastní výroba a pořád jeněčím vylepšujem...jakmile to jednou člověk okusí, není cesty zpět :D

    OdpovědětVymazat
  14. No wow. Pavúky síce rada nemám, ale to ostatné by som si pozrela :3 Hlavne hada :3

    OdpovědětVymazat
  15. My takhle hrozně čančali terárko želvičce a akvárka rybičkám :D Ještěrku a žabičku bych taky brala, i toho chameleona, ale ostatní ne :D

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělý článek a jsem ráda, že ty zvířátka jsou u tebe a ne u mně.. :D

    Zvu tě na blog :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-zelena.html

    OdpovědětVymazat
  17. :D :D Tak to jsem se pobavila.. a řekni nám, co máš doma teď? :) Vlastníš ještě něco podobného..? :) My máme doma hada, takže jsem na to zvyklá, ale teda přiznám se, že se ho štítím a do ruky nevezmu, zato máma by se s ním mazlila pořád :D to pavouci mi tolik nevadí, toho měl bývalej a v poho :D

    OdpovědětVymazat
  18. Páni..dost jsi mě překvapila i pobavila. :D :)
    Pavouky nemám v lásce, ale jsem ochotná pokořit svůj strach (důvod už je jen naše třída), takže bych to možná i zvládla... A hady naprosto zbožňuji!
    Docela by mě zajímala ta historka o výměnném pobytu, tak doufám, že bude možnost si ji někdy přečíst! :D :)
    Love,
    Annie.

    OdpovědětVymazat
  19. Rachel, já toho pavouka uhodla:) Máme sklípkana doma, takže když jsem poznala terária. A kdybych sestřinýho přítele nekrotila, tak máme doma dva, k tomu pár agam a chameleonů. Mně by to teda nevadilo - chameleona bych chtěla taky, ale nevešli bychom se pak do bytu:)
    A ty tvoje terária jsou úžasná, náš ubohý Ušák, tak se pavouk jmenuje, tady tiše závidí:)

    OdpovědětVymazat
  20. Woow, tak to jsi odvážná. Já mám v dánském bytě raději síť, aby mi nelezly přes okno do pokoje a oni šmejdi to stejně nějak prolezou :/

    LENNY MALI .com

    OdpovědětVymazat
  21. Tak já se pavouků bojím hodně =D Ale s tímhle velkým jsem se myslím ještě moc blízko nesetkala, takže ani nevím jak bych na takového reagovala.. =D :)

    One little girl told

    OdpovědětVymazat
  22. takového pavouka bych teda nezvládla (mám z nich fóbii :D), ale plazi mi nevadí :) hadi jsou nádherní!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...