6. listopadu 2014

ZÁPISKY JEDNÉ KNIHKUPKYNĚ

Máme tu novou rubriku, nejdříve něco málo k názvu. Na minimálně třech blozích jsem viděla "zápisky jedné knihovnice", protože hodně z nás/vás knihomolů studuje nějaký literární/jazykový/knihovnický obor. Všichni asi víte, že i já pracuji s knihami a psali jste mi o nějaké mé denní postřehy, perličky, co jsem dělala, co mě pobaví, upoutá apod.. A když jsem přemýšlela nad názvem, chtěla jsem něco originálního, co zní v uších a uznejte, že slovo knihkupkyně vážně stojí za to. Takže tohle jsou mé zápisky týkající se práce v knihkupectví. 


Pár myšlenek, co mě tak v poslední době v práci potkaly.

  • Co všichni mají na tom Hruškovi? Já se veřejně přiznám, že jsem o tom, že napsal nějakou kuchařku nevěděla do té doby, než jsem nastoupila a lidi se na to ptali, kde je máme. Prodá se minimálně pět denně a to nekecám. Žádnou knížku jsem neviděla, že by se prodali alespoň dva stejné výtisky denně, kromě Ládi, ten se prodává fakt hromadně. Znali jste ten jeho výtvor? Nebo vám to naprosto uteklo, jako mě? 
  • Snadno a rychle, další kuchařka, co lidi kupují, div nám ruce netrhají, já tomu fakt nerozumím, kde jsou babiččiny kuchařky, rady maminky, rodinné předávané recepty, to se teď vaří jen takhle?  

zdroj

  • Není hezčí pocit pracovního zadostiučinění, než když poradím paní knížku, co si myslím, že by se jí mohla líbit, probereme to spolu, ona si ji koupí a přijde za tři dny, vyžádá si na prodejně přímo mě, řekne mi, že knížka byla skvělá, já jsem skvělá a co že jí poradím dál :)

11 komentářů:

  1. Láďa Hruška je tuším ten šílený patlal, co prý uvaří za pár kaček z toho co máš doma. :-D Viděla jsem nějaký pivní čoko dort a od té doby už se tomu jen směju. Já se těm lidem nedivím, když jim to pouší v rádiu i televizi.

    OdpovědětVymazat
  2. To musí být paráda. :) A ty kuchařky... no jistě, sleduju všechny kuchařky co vyjdou :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Hrušku jsem znala, ale je to tragédie. Dokonce i můj 2,5 letý synovec, když ho viděl v časopise, tak říkal: "Hruška, Hruška." (zrovna tam o něm bylo asi 6 stran) Tak jsem se mu tam snažila ukázat královnu, ale bez zájmu. Já když jsem dospěla do fáze, že na jídlo by si měl člověk udělat čas, tak nesnesu pomyšlení na to, že si budu dělat smažák v mikrovlnce.

    A historka s paní je moc hezká. Kéž by takoví byli všichni lidé. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hruška je moje noční můra. Ty jeho patlaniny jsou fakt děs běs, nic poctivýho. A moje maminka to chtěla k narozeninám!!! No kalamita. Trpim.

    Mě dnes pochválil zas pan ředitel, že mám hezkej článek v místním plátku. Sem ani netušila , že ty moje bláboly otiskly, ale tak jako dobry :-D

    OdpovědětVymazat
  5. ja osobne Ladu Hrusku uspesne ignoruji, protoze recepty nejsou jeho, jsou od lidi, kteri to do studia poslali a pojmenovali to Recepty Ladi Hrusky, tudiz pekny podfuk a to ja nepodporuji :-)
    a k te druhe veci, kdyz zakaznik pochvali, tak to cloveka potesi, zvlast proto, ze to byva vyjimecne, to znam z prace...

    OdpovědětVymazat
  6. Já a nějaké kuchařky? To vůbec nejde dohromady, i když vaření, respektive chystání jídla (zní to blbě :D, ale lepší slova mě nenapadla), mě baví. Jinak jídlo je jedna z mnoha hlavních věcí, která nás živé tvory spojuje, takže není divu, co v knihkupectví vyhledávají. ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Já Láďu znám, ale hlavně z TV :D Pár jeho receptů jsem zkoušela a pro nemohlo jako jsem já je to podle mě dobrý. Sice jsou to takové ty recepty od babiček hezky sepsané, ale je to rychlé a snadné, tak se nedivím, že to tak rychle mizí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní6/11/14 19:08

    Toho Láďu Hrušku fakt nechápu :D Ale když lidí chtějí, ať si to kupují :) :D A to s tou paní je vážně úžasné! :) Očividně odvádíš skvělou práci :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, pár receptů Ládi Hrušky jsem v televizi viděla. Pár mi přišlo jako docela fajn nápad (i když ne jeho), z pár se mi fakt obracel žaludek. Ale kuchařku bych si ani omylem nekoupila, protože ty jeho recepty (jako domácí pribináček nebo termix) jsou prostě docela rozšířený recepty z internetu, takže nevidím jedinej rozumnej důvod, proč si je kupovat v knižní podobě... =D

    OdpovědětVymazat
  10. Zrovna mi říkal kolega, že kuchařka od Hrušky se zřejmě stane jednou z nejprodávanějších knich za posledních 10 let .. hmmm, ale s tou paní ti moc gratuluju, určitě je to super pocit :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...