15. září 2015

BLOGTOUR DOMINIKA DÁNA - FILM RUDÝ KAPITÁN

Tým Dominika Dána, nejúspěšnějšího spisovatele Slovenska, mě kontaktoval, zda-li bych se chtěla účastnit, spolu s pár dalšími vybranými, jejich blogtour ke knize Rudý kapitán. Protože jsem od DD již dvě knihy knihy četla a líbily se mi, na nabídku jsem kývla. A tak jsme tady. akce trvá od 1.9. do 15.9., kdy u mě (a ostatních) najdete 6 článků na různá témata. Nebude chybět ani soutěž o dva výtisky Rudého kapitána, tak zůstaňte naladěni! :)


Film Rudý kapitán

Drama (CSFD)
Česko / Slovensko / Polsko, 2016

Režie: Michal Kollár
Předloha: Dominik Dán (kniha)
Scénář: Michal Kollár

Hrají: Maciej Stuhr, Oldřich Kaiser, Martin Finger, Michal Suchánek, Marián Geišberg, Zuzana Kronerová, Ladislav Chudík, Martin Pechlát, Ondřej Malý, Luděk Munzar, Helena Krajčiová, Matyáš Svoboda, Petra Navrátilová

Anotace: Příběh se odehrává v horkém létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jehož základě StB církev vydírala. Případem posedlý Krauz se vydává napříč rozpadajícím se Československem hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné" výslechy. Krauz však není sám, kdo ho hledá...

























Kdo je váš favorit? Aneb kdo vám "podle ksichtu" padl do oka :)

3 komentáře:

  1. Těším se, až film uvidím, zajímalo by mě, jak se s tím naši (a nejen naši) herci poprali :). Třeba takového Michala Suchánka si v tom filmu moc představit nedokážu, protože když ho vidím, vybavuje se mi Partička a další zábavné pořady, kde účinkoval :). Ale podle obrázků vypadá film dobře :).

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní16/9/15 17:27

    Michal Suchánek je i dobrý dramatický herec, jen přemýšlím, koho by mohl hrát. Stejně Oldřich Kaiser, tady na snímku mu to opravdu sedí. Pokud se film alespoň přiblíží knižní předloze, bude to bomba.Přece jen, ten "klinec, zatlčený v lebke" to je hodně silné téma.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...