7. září 2015

TO DO LIST NA ZÁŘÍ - INSPIRUJTE SE !

Rozhodla jsem se s novým školním rokem pustit do nějakých věcí, co už delší dobu odkládám / plánuji / ráda bych, ale nebyl čas / možnost / příležitost, ale teď jsem se rozhodla, že to prostě PŮJDE a ende šlus bez řečí :) Ukážu vám nějaké bodíky, třeba se něčeho chytnete nebo vás inspiruji udělat si vlastní seznam. Dejte mi vědět, jestli chcete, abych vás informovala, jak postupuji a jak se daří :)

  • Začít hrát na nějaký hudební nástroj. Jako malá jsem hrála na akordeon, chtěla bych kytaru nebo flétnu, ale nemůžu u nás najít žádný kurz pro dospělé, jen dětské. Časem se budu učit sama, ale na základy bych chtěla něco odbornějšího. Jako raději bych kytaru, ale asi to bude flétna, protože ke kytaře se musí zpívat a to v mém případě nepřipadá vůbec a jednoznačně v úvahu, takže si raději narvu něco do pusy (tedy flétnu) a budu držet ... hubu a krok :-D Hlavně ne ne ne nezpívat. Nebo ještě klavír. Musí se zpívat ke klavíru ?!
  • Chtěla bych se zase začít věnovat sportu. Veřejně se přiznávám, že jsem to přes léto naprosto a úplně flákala. Nesnáším vedro, nesnáším sluníčko, ale to už o mě víte. Tak určitě chápete, že když jsem nemusela nelezla jsem z domu od větráčku, natož abych se šla někam potit, kde není klimoška. Konkrétně bych tedy chtěla opět začít běhat, chodit do posilky a chodit na skupinové ženské cvíčo. Loni jsem chodila na Bosu, Alpinning, Jumping, Jógu a Kick-box. Tentokrát bych si k tomu chtěla přibrat ještě cvičení co tu máme Zdravá záda a Zdravotně-funkční cvičení, jsem nějaká rozhozená, tak abych zpevnila vnitřní svalstvo a protáhla, co je potřeba, aby mě nebolelo kde co. 
  • A klasika, já a jazyky. To už jste slyšeli a četli mnohokrát. Jsem na to úúúúchyl. Abych to shrnula. Asi si zaplatím nějaký konverzační anglický kurz. Potřebuji to někde osvěžit, jak se věnuji ostatním jazykům, začínám mít výpadky v aj a to se mi nelíbí. Pak přemýšlím nad pár kurzy s lektorem němčiny. Mám z toho sice maturitu, rozumím, ale jak jsem to roky nepoužívala, nedám dohromady větu. Takže potřebuji nakopnout a pak se tomu už budu moct věnovat doma sama. A pak bych chtěla zlepšit nějaký z jazyků, kterým jsem se už, v různé míře věnovala - francouzština, polština, arabština. Až otevřou u nás v centru znakový jazyk, což by mělo být někde se začátkem semestru na vejškách, tak se určitě přihlásím. Neznakovala jsem už dobré tři roky a nerada bych to zapomněla, na to, že se v tom dokážu vcelku s přehledem dorozumět nebo alespoň bývávalo. Jen doufám, že jako vyučujícího budou mít rodilého mluvčího (neslyšícího člověka znakujícího od narození), protože to je pak úplně o něčem jiném. Taky přemýšlím nad nějakým novým, vybírám mezi španělštinou a ruštinou (k tomu mě pořád přemlouvá moje penpalka, že mi pomůže a naučí, tak uvidíme). A čemu se určitě budu věnovat, protože už mám na to objednanou knížku - japonština a základy psaní. 
  • Chtěla bych si dát nějaký větší detox. A tím nemyslím zázračnou dietu nebo jedna paní povídala a podobné věci, tomu prostě nevěřím, zázračná kuchařka apod. Chtěla bych něco skutečného, prostě očista těla od bordelu. Přemýšlím zajít k doktorce (kde se to řeší? dietologie? výživářka?) a vážně se poinformovat. Existuje tolik možností, kterým nevím, jak se dá věřit, jako nejezte cukr, mixujte si smoothie, jezte jen ovoce a zeleninu, nejezte a pijte zelený ječmen a prostě kdesi cosi, co mu přijde jako naprostá kravina. Tak nevím, v tomhle bodě ještě uvidím, není to jen tak a nechci na sobě testovat žádnou pilulkovou metodu která vám zaručeně zachrání život :)

Tak to je mých pár základních plánů na září :) Co vy a váš to do list? Nahoďte něco, třeba zjistím, že bez toho taky nemůžu žít a půjdu do toho s vámi ;) A řeknětemi, jestli chcete víc článků na tohle téma, jak mi to jde s cvičením, s jídlem a detoxem apod.

11 komentářů:

  1. Ke kytaře se nemusí zpívat! (pokud teda nechceš hrát jen táborákový odrhovačky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sportu se chci taky začít věnovat :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, máš můj obrovský obdiv, že se věnuješ tolika jazykům.. Já jsem si řekla, že teď potřebuju hlavně pořádně máknout aspoň v angličtině a němčině a pak snad začít i s nějakým dalším jazykem.. norština mě strašně moc láká :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Ke kytaře se nemusí zpívat pokud vyloženě nechceš :)
    A určitě ti držím palce na ty jazyky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Chtěla bych všechno, jen kromě hudebního nástroje bych zařadila zpěv. S těmi kurzy to je potíž. Před pár lety jsem chtěla hrát na housle a našla jsem jen klasické Lidušky pro děti. Chce to najít někoho, kdo učí soukromě

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  6. Tak o tom, ze jsi talentovana na tolik jazyku ani nevim :-( ale moc sikovna a obzvlast ta znakova rec me potesila a prekvapila :) japonstina je podle me tezka ale skvela, ja bych spis se chtela neco naucit v cinstine :) jinak o detoxu moc nevim, ale neco malo napisu do zpravy :) super clanek :)

    OdpovědětVymazat
  7. omg!:D ani jsem to nedočetla a musím psát. JAPONŠTIIIIIIIIIIIIINAAAAAAAAAAAAAAAAA

    OdpovědětVymazat
  8. A teď jako člověk: jsi zázračná a přijdeš mi úžasná, vždycky, když u tebe podobné články čtu...

    OdpovědětVymazat
  9. Krasný článek! :)
    Já si dala na tenhle školní rok takové malé předsevzetí, že si budu udržovat postavu, nepřejídat se a dobře se učit.Nevím jak dlouho to vydrží, ale zatím se držím. :D

    everythingononepaper.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý článek. Na kytaru bych se jednou chtěla naučit a nebo na klavír. Pane jo, tolik jazyků! Já bych si chtěla věnovat hlavně angličtině, ruštině nebo němčině. Ještě se uvidí, ale spíš to vidím na tu angličtinu. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Panečku, máš spoustu plánů :). A za ty jazyky tě obdivuji. Já umím jen základy angličtiny, ruštiny a něco málo z japonštiny :).

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...