10. listopadu 2014

KNIŽNÍ TOPY Z KNIŽNÍCH NOVIN/EK

Když jsem psala na facebooku návrhy, co bych chtěla tvořit, odhlasovali jste si, že by vás zajímali knižní topy, co nám chodí do práce v novinách Knižní novinky. Určitě budou k sehnání i u vás v knihkupectví, ale třeba u nás jsou vždy okamžitě rozebrány, tak kdyby na vás nevybylo, můžete se podívat tady u mě. Přidám k tomu vždy i nějaké kratší povídání na téma co jsem četla a co se z toho chystám číst.


Toto je můj zdroj, odkud pochází i fotky, které budou vloženy v následujícím článku.


Nejprodávanější knihy v knihkupectvích podle počtu prodaných výtisků za období od 6.10. do 12.10.2014. Máme tu 3 kategorie, beletrie, populárně naučná, pro děti a mládež. Závěrem top 10 audioknih.
 
BELETRIE

Tady nám k žádným extra velkým změnám oproti minule nedošlo, jen ke nějakému přehození v pořadí, ale s tím, že máme úplně novou jedničku, která minule ani nebyla nikde na seznamu. Paulo Coelho, přiznám se, že do nedávna mi to jméno moc neříkalo, ale lidé se na něj hodně ptají a hodně kupují. Mám v plánu si od něj určitě alespoň jednu knihu přečíst a možná to bude právě Nevěra.  


POPULÁRNĚ NAUČNÁ

Láďa stále vede, jednoznačně válcuje veškerou další možnou konkurenci. A potvrzuji to i z praxe, kolikrát slyším něco jako "To je poprvé, co kupuju nějakou knížku." A ještě si myslí, že se zasměju. Jako vážně, myslíte, že zaměstnance knihkupectví ohromíte tím, že jste tam poprvé a nic nikdy nečtete? No jasně. Haha. Občanský zákoník a Zákoník práce, chudáci lidi, co si to musí kupovat, předpokládám z pracovních nebo studijních důvodů. Nebo čtete tohle někdo jen jako zájmově? Klidně se přiznejte, nebojte :)


PRO DĚTI A MLÁDEŽ

Tři bratři, to se dalo čekat. S fotkami slavného a oblíbeného zpěváka (kterého se tímto snažím opsat a ano ok přiznám se, nemůžu si vzpomenout, jak se jmenuje, ehm ... O:-) ho mají doma asi nejen děti, ale především mládežnické ženy. Co moc nechápu, proč se nejvíc prodává Poseroutka 8, když, pokud vím, poslední je desítka. To si všichni teď řekli, že jim chybí osmička? Je to pro mě záhada, vážně.


AUDIOKNIHY TOP 10 ZÁŘÍ 2014 (alza.cz kosmas.cz audioteka.cz)

Audioknihu doma nemám ani jednu, ale chtěla bych s tím začít. Nevím sice moc, kdy budu poslouchat, bojím se, že když už seženu nějaký čas, budu si radši sama číst, než poslouchat, tak uvidíme. Každopádně, jestli je Dušek ten, kdo si myslím, tak věřím, že jeho hlas je na čtení příjemný.

5 komentářů:

  1. Je to smutný, že Láďa vede teda :D

    OdpovědětVymazat
  2. Pán prstenů jako audiokniha? :-D Nic proti, ale to bych si nekoupila. :-D Dost často se tam ztrácím a listuju zpátky. Nevím co bych v tomhle případě dělala :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Docela mě překvapilo, že Deník malého poseroutky má už 10 dílů, já ho četla jako mladší, hrozně mě to bavilo, ale skončila jsem kdesi na pětce... A když tam ak zase vidím tu Selekci, možná bych si ji vážně mohla přečíst. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Od Coelha som čítala Pútnika z Compostely a musím povedať, že ma veľmi nezaujal, či už štýlom, alebo po tej duchovnej stránke (vďaka ktorej, zdá sa, sú z neho ľudia nadšení). Vyzerá to tak, že nie je katolík ako katolík :D
    Syna od Jo Nesba by som si chcela niekedy prečítať a veľmi ma teší, že medzi audioknihami vidím aj Tolkiena, ktorý patrí k mojim obľúbeným autorom O:) Žiadnu audioknihu nemám, no priznám sa, že som ich už viac počula na Youtube - konkrétne knihy How To Train Your Dragon počúvam teraz už druhýkrát, pretože sú nahovorené Davidom Tennantom (ktorý je úplne fenomenálny! :D) a dobre sa mi pri nich kreslí (niekedy mi jedna kresba zaberie aj štyri hodiny, tak si popritom vypočujem celú knihu :D). Tie knihy sú síce viac pre deti, ale sú úžasné :D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...