3. listopadu 2014

MŮJ TELEVIZNÍ SERIÁLOVÝ ROZBOR

Protože články často sepisuji u televize, kterou mívám puštěnou jako zvukovou kulisu, když jsem doma sama, aby nebylo úplně ticho, napadlo mě povědět vám, když už na něco koukám, co to nejčastěji bývá a zeptat se vás, u čeho se zastavíte vy?


Tento článek se bude týkat pouze televize, obyčejného bez-satelitního výběru, prostě k čemu je základní přístup. Kdybych měla napsat všechny své filmy a seriály, co mám ráda, to by bylo na delší povídání. Taky chci říct, že málo kdy sedím u televize chtěně, nejčastěji se prostě vyskytnu kolem a buď běží něco, co nechám zapnuté nebo běží něco, co raději přepnu. Rozhodně neběžím z města domů, abych stihla svůj film od osmi.

  • Přátelé
  • Dva a půl chlapa
  • Zlatá sedmdesátá
  • Closer
  • Castle na zabití
  • Sex ve městě
  • Krok za krokem
  • Sběratelé kostí
  • Dr. House
  • Simpsonovi
  • Beze stopy
  • Odložené případy
  • Chůva k pohledání
  • Jak jsem potkal vaši matku

To je všechno co mě teď tak z hlavy napadá, že vím, co dávají. Nejpravidelněji z toho sleduji asi Přátelé, je to naprosto klasický a základní seriál mého mládí a dospívání a života, znám ho fakt detailně a vyrůstala jsem na něm. Byl to asi první seriál co jsem měla i v pc, ne jen v televizi. Možná jsme ho měli i na videokazetě ještě :-D  Pak tu jsou takové ty krimi, není to špatné, něco lepší, něco horší, každopádně na to koukám raději než na politické debaty nebo telenovely :) A kreslení Simpsonovi je taky docela klasika, má to už tolik sérií, až je to k neuvěření. Pokud vím, nic nemá víc dílů, než tohle. Pokud pominu Tak jde čas a podobné :) 

Co sledujete vy? A opakuji, ne v počítači nebo na internetu, ale z klasické televizní nabídky. Třeba jsem něco úplně přehlédla a inspiruji se. Nebo souhlasíte s mým výběrem?

13 komentářů:

  1. Já na televizi už téměř nekoukám, protože jsem svůj čas začala využívat lépe (dřív jsem byla na televizi závislá, skoro jsem ji nevypnula...). Teď na ni koukám, jen když vím, že mají dávat něco zajímavého. Když už ale na něco koukám, tak to jsou většinou Simpsonovi, protože ty dávají v době, kdy večeřím :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlas, taky jsem byvala zavislak, v dobe studia na vs jsem zapnula tv jen jsem prisla a vypinala se automaticky po tom, co jsem usnula :-D ale je fakt, ze jsme meli na byte nejaky satelit a ruzne kanaly se serialy nebo prirodni dokumenty a to si pak clovek jinak vybere no :)

      Vymazat
  2. Anonymní3/11/14 23:36

    Přátelé jsou úplně nejvíc nejlepší!!! :-D Díly znám už skoro zpaměti, ale stejně pořád koukám. Ale některé díly vynechávám - třeba ten, jak se Rachel rozchází s Rosem, protože u toho řvu jak malá. Jak klečí na zemi, objímá jí nohy a říká, že bez ní nemůžu žít, to mi prostě trhá srdce. Nebo ten, jak Joey a Chandler nechají Bena v autobuse, protože ta představa je úplně děsivá - jsem tele, já vim :-D

    Celkově se tvůj seznam hodně podobá tomu mému - ze stejného důvodu, mam ji jako kulisu skoro ke všemu :-D Další mě nenapadají - tedy ty, co běží v televizi. Castle na zabití teda moc nesleduju, viděla jsem jen pár dílů a pak jsem asi divná, ale nejsem velký fanoušek Simpsonů. Neříkám, že je to špatný seriál - když už ho vidím, tak se i nasměju, ale sama od sebe si je prostě nepustím. A Sex ve městě už mě taky tak nebaví jako dřív... s kamarádem jsme o něm měli bohatou diskuzi a mě najednou začaly vadit přesně ty věci, o kterých mluvil. Nebo jsem si jich možná začala víc všímat, nevim :-D

    Teda já se rozepsala, už mlčim :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Seriály mi vzaly půlku života :D Přítelé miluji a znám je zpaměti a stejně stále dokola na ně koukám. V tv ale seriály moc nestohám, jen zminované Přátelé a Dva a půl chlapa.
    Ted ale sleduji Posel ztracených duší, Nebezpečná identita, Město žen, Once upon a time a spousty dalších :D
    Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Tak nás je doma dost, televize hraje a chtě nechtě i kdybych si něco pustila, tak jakmile se dostane někdo jiný k přepínači mám po filmu nebo seriálů :D Večer samozřejmě shlédnu Přátele, jak píšeš je to klasika, na kterém jsme skoro všichni vyrůstali :) a taky Dva a půl chlapa. Když už mám štěstí tak určitě dám přednost Odloženým případům, jednu dobu jsem musela vidět skoro každý díl, prostě hodně dobře propracovaný seriál, který mám v oblibě. No a začínám se pomalými kroky dívat na Doktorku z Dixie :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já na televizi skoro vůbec nekoukám, takže nemám přehled, co tam dávaj. Ale mám ráda Jistě, pane ministře, Čevenýho trpaslíka, Simpsonovi, Black Books a Teorii velkého třesku. A bylo by toho asi víc. Dřív jsem taky koukala na Odložené případy, Pana Monka a Colomba. :D

    OdpovědětVymazat
  6. U nás televize taky moc často neběží, nanejvýš tak zprávy, ale když třeba dojdu domů a je tu moc ticho, tak si ji pustím a většinou dávají Dr. Haus a potom Ordinačku. Na to se teda dívám, potom Dva a půl chlapa, který běží hned potom a potom to vypínám.. To je asi tak všechno, možná někdy v pátek večer, když dávají něco zajímavého, ale jina nic moc, pro mě je to ztráta času :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já to nesleduju :) když už tak jsou to ty, co jsi napsala - zkrátka koukám na to, co zrovna běží :-D

    OdpovědětVymazat
  8. V televizi nekoukám vlastně skoro na žádný seriály, a když uź mám to jen puštěný a vnímám to tak napůl. Čas od času si pustím Simpsonovy, koukám na Bořiče mýtů (ale to není tak docela seriál, že), nějaký ty pravidelně sledovaný dokumenty na Zoomu, někdy zahlídnu Právo a pořádek nebo něco podobnýho... A tím asi končím. =D A samozřejmě, že jsem sledovala Doctora Who, když ho poprvé dávali, ale teď už skončila i repríza, takže ten asi padá... =D

    OdpovědětVymazat
  9. seriály jsem strašně moc sledovala na vysoké, jakmile jsem ji dokončila, tak se nedívám na nic. Maximálně si k úklidu a k žehlení pouštím, Simpsonovi a Gilmorova děvčata, ten seriál jsem milovala už na gymplu, pamatuju si, jak jsme se ségrou jednou o prázdninách vždycky honem obědvaly a umývaly nádobí, abychom se už mohly jít dívat a babička se kvůli tomu rozčilovala. Ale nás to prostě děsně zajímalo, co se stane a jestli se vrátí k Deanovi nebo ne :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní9/11/14 11:32

    Přátele, Chůvu k pohledání, Krok za krokem a Odložené případy jsem sledovala v televizi, když jsem byla mladší. :) Shlédla jsem i celé HIMYM, ale na počítači. Já teď na televizi moc nekoukám, vede u mě počítač nebo knihy a jako zvukovou kulisu si pouštím písničky. Ale teď si každý všední den v šest zapínám Prostřeno :D

    OdpovědětVymazat
  11. Přátelé teď sjíždím od začátku celé znovu, to je prostě klasika!!! Krok za krokem taky na tom jsem vyrůstala! Castle je moje srdcovka, Sběratelé kostí a Odložené případy mám taky ráda a moje závislost v dětství na Semirovi a Kobře 11 no raději se nechlubit :)

    OdpovědětVymazat
  12. Říkám si, co z tebe udělalo tu bloggerskou hvězdičku, protože se mi tvé psaní ani za mák nelíbí :(

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...