10. července 2014

BLOGEŘI DĚLAJÍ SVĚT HEZČÍ

Poslední dobou se kolem mě dějí samé ošklivé a smutné věci. A tím nemyslím zlomený nehet, šlápnutí do kaluže, roztržení silonek apod., ale bohužel skutečně existenčně zásadní věci. Dost jsem kvůli tomu přemýšlela a napadlo mě tohle.


Nevím, jestli věřím na karmu nebo něco takového, ale prostě jde o to, že i když se kolem dějou špatné věci, neměl by se člověk vzdávat a uzavírat se, měl by být oporou pro své okolí a pomáhat světu. To je trochu klišoidní, já vím, ale berte nebo nechte být :)

Pojďme udělat svět o malinko hezčí společně! Pojďme ukázat, že když se blogeři spojí, můžou něco změnit! Vyhlašuji letošní léto obdobím dobrých skutků! Nemusí to být vyloženě dobré skutky, ale chovejme se k lidem okolo vědomě hezky, pomozme jim v něčem, věnujme se jim!

Jdete do toho se mnou? Aby vás to motivovalo, vyhlašuji to jako soutěž. Na konci prázdnin bude jeden výherce s největším počtem úsměvů a nad odměnou zatím přemýšlím, mám pár nápadů a bude to určitě stát za to. No a pokud nevyhrajete, už jen dobrý pocit by vám měl být odměnou :)

Pokaždé když uděláte dobrý skutek nebo něco hezkého pro někoho, napište mi to na email roo.rachel.1987@gmail.com Chtěla bych průběžně psát na toto téma nějaké články, z mých zkušeností, z vašich zkušeností, uveďte tedy prosím i to, zda chcete vaše jméno zveřejněno, či nikoliv, budu to samozřejmě respektovat a napíšu ten článek případně nějak zaobaleně. 

Nevymýšlejte si prosím, teda můžete, ale nikdo z toho nic mít nebude, takže to bude asi dost zbytečné. Do předmětu emailu napište třeba ÚSMĚV protože to je to, co chceme na tváři ostatních vyvolat :)

Co se týče mých plánovaných akcí:
  • Budu se víc věnovat domácnosti, uklízet byt, aby tu bylo lépe, vařit, aby až všichni dorazí z práce měli co k snědku.
  • Pozvu sestru a jejího přítele do restaurace, chci ho víc poznat, protože jsou spolu už dlouho a mají se moc rádi, tak ho chci zahrnout do naší rodiny, sestru to potěší.
  • Začnu chodit s babičkou alespoň jednou za dva týdny do centra pro důchodce, kde jsou různé akce, zpívání, tancování, karetní hry, stolní hry, cvičení apod.
  • Zajedu v létě minimálně na pár dnů ke druhé babičce a dědovi, jezdím tam dost málo, protože cesta tam mi trvá 6 hodin, ale čas teď docela mám, takže jedu!
  • Zaplatím si s pejskem nějaký sport na cvičáku. Nikdy jsem do toho nešla, protože tady u nás je to neuvěřitelně drahý a já na to nemám, ale použiju na to to, co mám našetřeno a půjdeme do toho. Mohlo by se jí to líbit berušce mojí :)
  • Ráda bych potěšila i lidi, co neznám, takže pokud se mi vyskytne nějaká možnost dobrého skutku, udělám to a nebudu váhat. Mám-li uvést příklad - nedávno jsem šla na zastávku a šla tam paní, vyndala si kapesník z kapsy a vypadl jí nějaký papírek, nevšimla si toho a šla dál. Viděla jsem, že na tom papírku je telefonní číslo, říkám si, co když je to něco důležitého a potřebuje ho, tak jsem ho vzala a i když jsem hrozně stydlivá, běžela jsem za ní, abych stihla ten její autobus, a před celým osazenstvem, co se dívalo, proč tak najednou běžím, jsem jí dávala ten papírek. Byla moc ráda, vážně to prý bylo důležité. Možná to někomu přijde jako kravina, ale i drobnost je víc než nic, že.

Asi vám teď přijdu hodně sentimentální a možná divná, ale smrt každého změní :( Samozřejmě budu moc ráda, když budete tuhle výzvu sdílet, aby se nás zapojilo co nejvíc. Určitě mi napište do komentářů, kdo do toho jdete se mnou. Klidně napište na svůj blog nějaký článek na toto téma a sdílněte mi to, moc ráda se podívám, šiřmě to dál!

Ještě mé cíle. Každý den bych chtěla udělat alespoň drobnost pro někoho v rodině. Každý týden bych chtěla alespoň 2x udělat něco pro cizího člověka. Možná se vám to zdá málo, ale momentálně jsem v situaci, kdy ne každý den jsem mezi lidmi, takže proto. 

Tak jsem na vás zvědavá, moji milí! :)

15 komentářů:

  1. Mrzí mě, že se ti teď v životě dějí špatné věci a držim ti pěsti, aby se to do budoucna jen a jen zlepšovalo :). Navíc je důležité myslet pozitivně a ty jsi díky tomu přišla, s tímhle naprosto úžasným nápadem, tak možná na tom, že všechno zlé je k něčemu dobré něco bude :) Každopádně se pokusím na něco přijít a také se zapojit a prozatím to budu alespoň sdílet :)

    OdpovědětVymazat
  2. krásné :) už kvůli tobě nad těma blbinama budu myslet, abych ti to třeba sepisovala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi prostě úžasná! <3 Moc mě mrzí, že tě potkávají ošklivé věci, ale jednou musí přijít jejich konec. A je báječné, že se snažíš dělat svět hezčím :-) Obdivuji tě a rozhodně se budu chtít zapojit. A myslím, že i malý skutek může způsobit velkou radost :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Beru je mi to fakt líto, ale tenhle svět je krutý, taky mám pořád pocit, že mi někdo hází klacky pod nohy a pořád to vídám okolo. Ale tohle je super nápad, já se to tedy snažím dělat i bez nějakých řečí, ale je fajn se nad tím někdy zamyslet a uvědomit si kolik skutků udělá člověk :) Zase bude dobře, musíme věřit, to je to jediné, co nám zbývá, víra, naděje, přátelství a dobré skutky! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přeji Ti, aby se veškeré špatné a smutné věci, se kterými se teď setkáváš či pociťuješ, proměnily v radostné a krásné. Jsem názoru, že vše má svůj význam a důvod. Také věřím, že díky svému úsilí můžeme změnit cokoliv. A uvidíš, že vše netrvá věčně aneb panta rhei. Spíše mám menší otázku: Myslíš si, že kdyby ses cítila jinak, že by si přišla k tomuto skvělému nápadu? Určitě se pokusím zapojit, jelikož je to vážně skvělý nápad. Bohužel nebudu mít přístup k internetu každý den jako teď, ale chvilku si najdu, zajdu do knihovny a nějaký dobrý skutek, na který budu pyšný napíšu, ale nic neslibuju. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Snad se Ti do života pomalu vrátí spousta radosti. Některé chvíle jsou opravdu těžké, ale člověk si alespoň uvědomí co je důležité a posílí ho to. Myslím, že většina z nás se snaží svému okolí pomáhat, ale je skvělé, že jsi nám tohle téma připomněla, je dobré zamyslet se nad tím, jak ještě zvětšit svoje úsilí a že je vždy prostor pro zlepšení :) Přeji Ti hodně síly a krásných pocitů ze všech dobrých věcí, které uskutečníš :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zlaticko moje, drzim zi palecky at zo všechno zvládneš. V sobotu si te rozveselim. Urcite se ucastnim a budu i sdilet. Dobrych skutku neni nikdy dost.

    OdpovědětVymazat
  8. Chápu tě. Mě zas dělá radost knihoběžník. Spousta lidí to nechápe, jak můžu jen tak někde pohodit knížku ze svojí knihovničky.... No proč ne. Někomu udělá radost. Chodí mi moc pěkné zprávy od čtenářů, poděkování a hrozně moc mě to nabíjí a přijde mi, že to co dělám má aspoň nějaký smysl. Když do světa pustíš něco pěkného, ono se ti to vrátí, věř tomu ;-) Opatruj se a držím pěsti ať se ti daří líp

    OdpovědětVymazat
  9. Hezký nápad, mrzí mě, že se nemáš dobře nebo aspoň tak jak by sis přála, jen mě na tom článku mrzí (a možná mi to tak jen připadá a špatně to chápu) ta představa, že dělat svým i cizím lidem radost a běhat za nimi se ztracenou věcí je výjimečné. Já si myslím, že by to tak nemělo být, takže se do projektu nezapojím, ale nedávno mě napadlo něco podobného v souvislosti s guerilla poetry, že by to chtělo vymyslet něco veselého, z čeho by měli lidi radost, když je to léto :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Pekný článok a zároveň poriadne na zamyslenie. Držím palce, aby ti čoskoro zlé veci vyfučali z hlavy a aj aby sa ti nestávali. Hlavne hlavu hore. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Nech sa ti znova vráti svetlo do života, prajem ti to zo srdca. Ja tiež vnímam, že celý tento rok nie je akýsi dobrý... Určite sa zapojím, je to veľmi krásny nápad. Poďme šíriť lásku! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mmmm, taky mám teď divný období, kdy se střídavě mění nálada na "Jééé, super, za tejden jedu domů!" (jsem aupair v Katalánsku) a "Sakra, dementní televizní poplatky!" (kvůli kterejm mám teď problémy... ano, poplatek se platí i za rádio v mobilu :/).

    Přeju ti ať se všechno v lepší obrátí! ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty jo, tak to je super článek a výzva, jen tak se tohle nevidí. :) (což je škoda)

    OdpovědětVymazat
  14. Myslím si, že je to krásný plán a určitě se pokusím něčím přispět.. ne že bych se snad normálně nesnažila vůbec lidem pomáhat, snažím se, ale určitě se můžu snažit i více... Nejsi vůbec divná ani to není přehnané nebo nic podobného, neboj, je jasné, že smrt člověka změní, nevím, kdo ti umřel, ale ono na tom tak nesejde, tak jak tak je to velká věc (my jsme třeba asi před dvěma lety museli pochovat naši milovanou rotvajlerku, měla nádor v tlamě.. no a teď jsme byli u paní doktorky a její dcera má taky nádor, jinde, ale je jasné, že to dopadne podobně a my nevíme, kolik času má.. takže je mi z toho teď taky dost ouzko a je to zkrátka smutné a špatné a nefér.. prostě život)

    OdpovědětVymazat
  15. Skvely napad :) a tahle vyzva by mela byt pro nas vsechny celozivotni :))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...