30. července 2014

KVĚTINOVÁ VÁLKA

V soutěži u otázky, co vám tu chybí, jste si psali o více mých výplodů, názorů na cokoli, žbleptů, tak tady to máme. Na vlastní nebezpečí ;) Nad čím se zamyslím dnes? 


Právě nám doma vykvetla rostlinka, co jsme si mysleli, že už je po ní. A to mě přivedlo k zamyšlení co ženy a květiny. Já třeba je nedostávám vůbec ráda. Ne že bych je teda nedostávala ráda, ale pak jsem neuvěřitelně smutná, když kytička umře. Jsem asi divná, ale ten okamžik radosti mi nestojí za ty okamžiky trápení a lítosti, kdy uvadá a já mám pocit, že kvůli mě ji museli utrhnou a teď přijde vniveč.


Proto jediné kytky, co jsem kdy akceptovala, byly růže, protože ty jako snad jediné jsou hlavou vzhůru vysušit a vypadají pořád celkem živě. Skladovala jsem takhle růžičky za celé své dospívání, květiny od chlapců, narozeniny, svátky, všechno. A kdo jste měl doma sušenou výzdobu jistě víte, jak blbě se to udržuje bez prachu. Když jsem nakonec ty zaprášené chudinky vyhazovala, protože už to nebylo ani červené a byla alergická bomba, nesla jsem to hodně těžko.

zdroj

Pamatujete si seriál Přátelé, jak bylo Phoebe líto těch suchých vánočních stromečků, že neposlouží svému účelu a tak jí ostatní koupili všechny seschlotiny, co jich našli a vyzdobili je a ona byla obrovsky šťastná? Ehm, jsem divná co :)

zdroj

A tato skutečnost přinesla pár komplikací mé rodině, která má potřebu dodržovat pravidla, například že na promoce se dává pugét. Ale protože ví, že to mají zakázané a proto, že moje rodina je dost ujetá, dokázali si poradit. Tohle je sýrový pugét, co jsem dostala před celou aulou. Ale nikdo jiný nebyl tak originální a všichni si to fotili. A jak já jsem litovala těch obrovských vazeb, které museli umřít jen kvůli tomu, aby se s nimi nějaká slečna v šatičkách vyfotila s modrými deskami a babičkou. 



Jak jste na tom vy a květiny? Dostáváte je rádi (asi spíš rády, ale buďme korektní :) )? Dáváte je rádi? Případně jaké jsou vaše oblíbené? A nebojte, nebudu se zlobit, když budete mít jiný názor než já. A vážně toužíte po více takovýchto článcích? Přiznejte se :)

10 komentářů:

  1. Krásný článek, doufám, že tahle články budeš psát často, protože je to super. Máme možnost nahlédnout i do tvého života a poznat tě blíž ne jen skrz knížky. :) Já mám podobný názor, ale stejně strašně ráda ty kytky dostávám. Je mi jich potom hrozně smutno, když je vyhazuji, oddaluji tu dobu co se dá, ale stejně jsem potom hrozně ráda, když dostanu další. Prostě ta radost je větší, než pozdější smutek. A ten sýrový pugét je super. Máš originální rodinku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak kdyz je ta radost vetsi, tak neni co delat no :-D jsem rada, ze se clanek libi. a moje rodinka je rozhodne originalni to jednoznacne :)

      Vymazat
  2. Hezký článek, já to mám přesně naopak:) Dostávám květiny strašně ráda, ale neznám moc lidí, kteří by je dávali. Chápu to, protože jsou strašně drahé a brzy uvadnou, takže to lidem nepřijde moc ekonomické, ale já si na tyhle gesta potrpím a dokážu je ocenit. Zvlášť pokud to udělá muž. I když je mi vždycky samozřejmě líto, že tak brzy uvadnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju za pochvalu :) to je další věc no, jak jsou květiny drahé. ale zase když to někomu udělá radost, tak proč do toho něco nevěnovat :)

      Vymazat
  3. Veľmi inšpiratívne, určite píš takéto články. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dekuju, pokud je zajem, urcite je rada psat budu :)

      Vymazat
  4. Mám to podobně, i když to, že květina uschne neprožívám zase tolik, protože s tím nemůžu nic udělat, i když je mi jí líto :/ Ale dělám to podobně jako ty - rodina a všichni ostatní mají nakázáno jenom růže :D Potom je suším a ano - skladuji :D Ale vypadá to přeci tak krásně :)
    A nebo radši dostávám květiny v květináčích - třeba levanduli nebo nějaké bylinky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s tou levanduli a bylinkama jsi me dostala, to naprosto miluju! jednou jsem dostala i nejakou specialni jahodu v kvetinaci, tak jsem to pestovala na balkone :)

      Vymazat
  5. To s tím sýrovým pugétem nejvíc vychytali :D Já květiny velice ráda příjmám, vždy mi udělají velkou radost, hlavně když jsou tak i míněné, tzn. s myšlenkou potěšit, ne uplatit/omluvit se, to bych ty květiny dárci omlátila o hlavu. Od přítele dostávám krásné dlouhé růže, které se, jak jsi zmiňovala, dají usušit, takže si tam ve skříni pěstuji suchý skleník :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já kytky dostávám ráda, i když mi je nikdo moc nedává. :-/ A vůbec mi to nevadí, to mi je víc líto zvířátka, když jím řízek (ale na tom taky nehodlám nic měnit) :-D Jinak v článcích pokračuj. Je to fajn oživení :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...