3. července 2014

POZVI KNIHOMOLA NA VÝLET

Vyklíčil mi v hlavě takový nápad na letní projekt, pokud se to tak dá nazvat, ale nevím, jestli to není moc ujeté, jestli by o to byl zájem. No, za zkoušku, že vám to řeknu, nic nedám.


Tak tedy, většina z vás má prázdniny. A co patří k létu, jako jedna z hlavních věcí? Alespoň tedy podle mě.

CESTOVÁNÍ

Nemyslíte? Poznávat hrady, zámky, nová města, vesnice, vesničky. A lepší je vždy, když někdo to místo zná a může vám ukázat, co stojí za to, to je typické, pomůže vám s přejížděním a nehledáte kdy, kde, co.

Máme tu hodně knihomolů, hodně blogerů a kdo jste viděl mapu na facebooku, určitě jste si všimli, jak jsme pěkně rozházení po ČR. Napadlo mě tedy, že když je to léto, volno, sluníčko svítí, že bychom si mohli navzájem vypomoci.

Nabízím ke komentované prohlídce Liberec. Mám teď z blíže nespecifikovaných důvodů dost volna, takže můžete přijet téměř kdykoliv, když se domluvíme předem. Program je na domluvě, nabízím centrum, Ještěd, Botanickou, Zoologickou, přírodní památky, Muzeum, Galerii, divadla ...

Jaké město nabízíte vy? Kam mě pozvete? Chce do toho jít někdo se mnou? Kdo pozve knihomola na výlet?

Edit: abych to, podle vašich komentářů, dovysvětlila, já tím nemyslím jen virtuální výlet, fotky, článek, jako samozřejmě i to je super nápad, ale já vás vážně zvu fyzicky do Liberce a ráda bych objela nějaká vaše města a místa :)

32 komentářů:

  1. klidně bych pozvala k nám, ale skoro nic tu nemáme :(

    OdpovědětVymazat
  2. Já můžu navrhnout akorát to Brno a okolí přehrady :D Hlavně kolem hradu Veveří, kam to mám (relativně) kousek...no a pak ten náš zapadákov a okolí :D (Jsem moc akční?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brno téměř neznám a ráda bych se tam podívala

      Vymazat
  3. Já můžu navrhnout exkurzi po Praze a Liberec beru!!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. U nás doporučuji vyšlápnout si Kleť nebo na Lipno na stezku korunami stromů.
    A cestou se stavit u mě a pokecat a knihách. :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to beru, na Lipně jsem byla jako malá a líbilo se mi tam

      Vymazat
  5. Tak já navrhuju svoje městečko Mohelnice :) Je tu pěkná řeka, taky pomník Lautnera, kterého tu upálili, morový sloup, krásé náměstí no a samozřejmě knihkupectví :D

    OdpovědětVymazat
  6. Sice naše vesnice není moc velká, ale určitě bych mohla nafotit článek, popř. i pokud pojedu na nějaký výlet :-) Docela se mi ten nápad líbí, onehdy jsem měla něco podobného na svém blogu - z výletu do Lednice :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud vim, ten clanek o Lednici jsem cetla a komentovala, moc se mi libil!

      Vymazat
  7. Já navrhuju Kroměříž - zámek, zahrady, mincovna, galerie, muzeum, návštěva tří pivovarů, ale klidně i okolí - skanzen v Rymicích, archeoskanzen a podvodní akvárium na Modré, výšlap na Brdo s následným spočinutím na Bunči atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. do Kromerize bych se taky moc rada podivala, vas zamek je fakt znamy

      Vymazat
  8. pro knihomola jsou moje Litoměřice ideální :) zemřel tu Karel Hynek Mácha a je tu krásně :) historické město, spousta kopců kolem včetně toho, ze kterého Karel běžel hasit Litoměřice.. prostě paráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. juu Litomerice super! kdy muzu prijet? :)

      Vymazat
    2. je, mohla bych se přidat? v litoměřicích bydlím a bylo by skvělé s tam setkat s někým s podobnou úchylkou na knížky, jakou mám já :D

      Vymazat
    3. počítám s tebou :)

      Vymazat
  9. Zjistim co tady v tom nasem zapadakove muze knihomola zaujmout :))

    OdpovědětVymazat
  10. Prahu už máš zajištěnou, já nic jinýho nabídnout nemůžu, ale určitě doporučuju zmíněné Litoměřice, je to tam krásné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak Praha se dá určitě vzít na víckrát, s tou rozlohou :) neznám tam vůůbec nic, na to, že jsem tam roky žila, vím jen kudy se jede do školy ... :)

      Vymazat
  11. Já bych mohla nabídnout Olomouc a její množství památek a i ty knihkupectví tady. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super to beru! v Olomouci jsem byla jednou, ale nic moc jsem tam nevidela :-/

      Vymazat
    2. V jakém smyslu jsi tady nic neviděla? :D To mě trochu děsí, já když byla malá - mladší tak mě babička táhla po všech památkách a já ji za odměnu teď tahám po knihkupectví :D

      Vymazat
    3. v tom smyslu, ze jsem tam byla kdysi se skolou na nejaky exkurzi, takze jsem vystoupila z autobusu, nastoupila do autobusu a to jsou vsechny moje zazitky z Olomouce :-D

      Vymazat
  12. Já můžu nabidnout Prahu. Znám toho tu poměrně dost a nějaký ty historky k tomu si můžu načíst. Zoo, Botanicka, muzea, divadla, kina, petřín a mnoho dalšího. A pak můžu nabidnout chalupu, kde máme celkem krásnou přírodu a pár nějakých známějších kamenů tam taky je. to je u Českého Brodu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super beru! na prahu uz nejaky nabidky mam, ale tam je takovych veci, ze tam pojedu nekolirat, abych vubec neco videla a moc rada ze poznam, takze urcite se ozvu a vymyslime to. stejne tak ceskej brod je super napad, tam je neco znamyho, ale pro zmenu si nemuzu vzpomenout co :-D

      Vymazat
  13. Já bych se i ráda zapojila, mohla bych nabídnout Brno a okolí, a že toho tu je spousta! Jen se asi pořád trochu bojím. Prostě, neznámý člověk, kdo ví, co to je zač, jestli to není nějaký schovaný úchyl, jak říká máma, že. :D
    Kdybych si mohla s dotyčným aspoň chvíli předtím psát, asi bych neměla problém. :) Uvidím, jestli se zapojím nebo počkám na nějaké další konání takovéto akce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v pohode :) doporucuju nejakej knizni sraz, tam vsechny poznas a uvidis ze jsme sice divny, ale ne uchylove :-D

      Vymazat
  14. Ahoj, něco podobného jsem měla v hlavě už od jara, i když v jiné podobě. Takže se strašně ráda připojuji a zvu všechny knihomoly na výlet do kraje lišky Bystroušky (R. Těsnohlídek) a lesů, vod a strání (S. K. Neumann + Petr Bezruč). Z Brna je to co by kamenem dohodil :)

    OdpovědětVymazat
  15. Toto je jedn z najkreatívnejších nápadov čo som v poslednom čase videla :D
    Netuším, či sa do toho môže zapojiť každý alebo preferuješ ľudí, ktorých už internetovo poznáš (affs) :D
    Ak by som sa zapojila, tak bývam v Bardejove (Slovensko), čo je historické mesto, maličké ale s krásnym námestím, je v UNESCO. A taktiež by som ti ukázala okolie ako napr. Bardejovské kúpele, ktoré navštívila aj Sisi svojho času :D A mnohé iné :D

    Inak ak máš rada knihy, možno by si sa chcela zapojiť - http://janeismystery.blogspot.sk/2015/04/knizny-kviz-sutaz.html :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...