10. července 2014

TEMNÁ HRDINKA

Temná hrdinka: Večeře s vampýrem - Abigail Gibbsová

Nakladatel: Knižní klub
Počet stran: 480
Rok a měsíc vydání: 07/2013

Anotace: Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska... Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?

Violet Leeová se úplnou náhodou připlete k souboji vampýrů s lovci. Je jasné, kdo zvítězil a Violet tato jatka nenese moc dobře. Rozruší ji to natolik, že si nedává pozor a prozradí se. Vamprýři nemohou nechat uprostřed Londýna žádného náhodného svědka, rozhodnou se ji tedy vzít s sebou, než se rozhodnou, co dál. Když však zjistí, co je tato dívka zač, situace se značně zkomplikuje. Potkali se vlastně opravdu náhodou nebo v tom bylo od počátku něco víc?

Trochu mě zklamal slabší začátek. Z knížek o vampýrech jsem zvyklá na nějaké napětí, obcházení kolem, úvod do situace. Tady je to šup, je to vampýr, hmm, nevadí a hrdinka je s tím srovnaná. Žádné, nadpřirozeno přece neexistuje, vampýři nejsou skuteční apod. A i v jiných ohledech byl začátek slabší, nebyla mi moc sympatická hlavní hrdinka, málem jsem knížku odložila.

Nakonec jsem to naštěstí neudělala. Příběh se docela rozjel, dostavilo se to moje očekávané přemýšlení nad vampýry, poznávání jejich světa, strach a zvykání si. Zápletka se ukázala jako povedená, chvíli trvalo, než se vyjevila, ale přišla a líbila se mi.

Trochu klišé, ale kniha u mě stoupla trablemi s láskou. Vampýr a člověk, stará dobrá klasika, ale milé. Hezky popsáno, trápení, přemýšlení, super. Ona je tvrdohlavá, jízlivá, drzá a sarkastická, on namyšlený fešák. Jejich rozhovory jsou vtipné, narazila jsem na pár vážně dobrých hlášek a situací, nad kterými jsem se musela pousmát.

Tuším že někde na podzim by mělo vyjít pokračování. V první půlce jsem se bála, že nedočtu ani tento díl, po dočtení ale vím, že si půjdu sehnat druhý, jen co vyjde. Pokračování je totiž lehce rozehráno a vypadá to čtivě.

Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuju Knižnímu klubu.

14 komentářů:

  1. Pekná obálka a príbeh tiež nevyzerá na zahodenie ! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. obalka je nadherna a kdyz jsem videla obalku toho pokracovani, taky krasa

      Vymazat
  2. obalka se mi libi, ale jinak to asi pro me nebude :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. treba by te to prekvapilo, bylo tam par fakt dobrych vtipu :)

      Vymazat
  3. Jak říká Radynka, obálka super, ale příběh pro mě není :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo tak to je jasna, pro tebe to neni, znam tvuj vkus a upiri pro tebe ne-e :)

      Vymazat
  4. chystám sa na knihu, len ešte neviem kedy, ale upírov ja môžem 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jestli muzes upiry, tak to si ji urcite precti, je to zas neco malilinko jineho alespon, novy vampyri pribeh :)

      Vymazat
  5. I když to nevypadá tak zajímavě, jak bych si asi představovala, tak si knihu přečtu, protože vampýři v knize opravdu můžu a ráda knihy o vampýrech mezi sebou porovnávám, tak uvidíme. Doufám, že to stihnu ještě než vyjde druhý díl. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem to cetla s tim, ze to musim porovnat s ostatnimi vampyr/upir pribehy :-D

      Vymazat
  6. Knížka vypadá zajímavě, ale trochu mi vadí tématika vampýři. Přece jen je to už trochu uhrané. Ale ta obálka je úžasná. Mohlo by to být zajímavé... Hezky napsaná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jo docela ohrane to je, to se mi na tom moc nelibilo, ze ve vampyrskem svete nebylo nic az tak noveho, proste ja jsem vampyr, jsem silny a piju krev, tesi me.. ale pak vymyslet nejaky pribeh to uz bylo lepsi :)

      Vymazat
  7. Ahojky,
    Chtěla jsem se zeptat, jestli tato kniha stojí za to, abych za ní utratila peníze. Já si kupuju vážně jenom skvosty, tak by mě zajímalo, jestli má patřit do mé knihovny anebo jestli stačí, aby patřila do pardubické knihovny. ;)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...