23. června 2015

KONGRES ŽEN 2015

20.6. jsem byla opět na skok v Praze na jedné akci a to na Kongresu žen 2015. Já tedy nešla primárně tam, ale dorazila jsem dřív, než byl můj program, tak jsem se stavila. A za čím jsem tedy jela? Jako doprovodná součást bylo Open Café na Náměstí Míru, které pozvalo různé skupiny našich blogerek a dělalo s nimi rozhovory. 



  • Historky z hereckého podsvětí vypráví na svém blogu Kafe a cigárko svérázná herečka Maruška Doležalová, která je známá především jako hvězda seriálu Comeback. Maruška vtipně glosuje svůj život herečky, píše o introvertech před kamerou, trapasech na konkurzech i o finanční situaci herce. Maruška je čerstvá držitelka ceny Magnesia Litera v kategorii Blog roku.


  • Fashion blogerky: Dvě sestry a zároveň nejlepší kamarádky Lucka (22) a Nicole (20) se do blogování vrhly před 10 lety. Přes deníčkové zápisky, grafiku a celebrity se propracovaly k blogu o módě, životě a názorech A Cup of Style. Svým čtenářům přináší pozitivní energii a motivaci a snaží se, aby se u nich cítili jako doma. Blog Jedenáct koček s podtitulem arogantní umňoukaná alternativa si jeho autorky založily z potřeby dokumentovat kreativní prostředí okolo sebe, upozorňovat na lokální, ekologické a udržitelné alternativy a nastavovat zrcadlo místní fešn scéně. Kočky nakukují do showroomů, dělají rozhovory s návrháři a zajímavými lidmi, navštěvují dobré akce, ale i okopávají zahrádku, vaří a čtou. Na českou módu nahlížejí důkladně a bez komerčního pozlátka. Pavlína Louženská tvoří marketing v největším českém online obchodě s módou ZOOT.cz. Miluje módní časopisy, pejska Popelku a svůj tým. Sní o tom, že bude první česká prezidentka, nejmladší holka na obálce Forbes a šéfka digitálu u Burberry. Společně s #HolkyzMarketingu se snaží změnit poměr holek na pódiích českých konferencí, v technologiích i CxO pozicích.


  • Food blogerky: Margit Slimáková je v současnosti nejvýraznější česká specialistka na výživu a zdravotní prevenci. Zpopularizovala u nás Zdravý talíř, který rychle nahrazuje zastaralou výživovou pyramidu. Nově je také odbornou garantkou přelomové iniciativy Skutečně zdravá škola, která usiluje o regulaci bufetů a prodeje sladkostí ve školách, po vzoru vyspělejších zemí. Zabývá se zejména poradenstvím a osvětou, píše vlastní blog a provozuje YouTube kanál. Veganotic je nejbarevnější veganský blog, jaký si můžete představit. Píše ho Božena, která je už téměř 10 let vegankou a říká, že je to jedno z nejlepších rozhodnutí, které kdy v životě udělala. Nad krásou fotografií přechází zrak, nad pestrostí receptů se sbíhají sliny. Přesvědčte se na veganotic.cz a přijďte si popovídat s autorkou blogu! Bára Rektorová je zakladatelka cateringové firmy Sushiqueen. Už 9 let připravuje sushi na večírky formou zážitkového cateringu a má v současnosti za sebou přes 300 kurzů v domácnostech a několik kompletních výcvikových programů pro kuchaře. Kromě toho se věnuje podnikatelskému poradenství, zaměřené na poskytování nejlepších služeb. Jana Patočková je spoluautorkou blogu Vývařovna. Chce vstávat, ale většinou spí, ráda snídá, často to nestíhá... miluje bufety a čtyřkový hospody, jídlo vnímá jako nevyhnutelnou součást života jedince, do který se jedinečným způsobem promítají celospolečenský jevy a fenomény. Zajímá se o módní a gastro trendy, ale nutně je nenásleduje, nejvíc si libuje v bizarních věcech a smaženýmu sýru nikdy neřekne ne.


  • Spisovatelky a lifestyle blogerky: Barbora Baronová je novinářka, copywriterka, literární dokumentaristka a nakladatelka, kterou zná široká veřejnost především díky stylizovanému literárně-fotografickému dokumentu o neprovdaných ženách v Česku a Československu ve 20. a 21. století. Kniha Slečny, kterou realizovala spolu s fotografkou Ditou Pepe, získala 3. místo v soutěži Nejkrásnější česká kniha za rok 2012. To ale není zdaleka jediný autorčin projekt. Přijďte se zeptat na ty další! Barbora Šťastná nemá recept na štěstí, ale testuje nejrůznější způsoby, jak být šťastnější v každodenním životě. Nechce žít jen pro víkendy a dovolené, nejezdí meditovat do Indie, snaží se žít "teď a tady" i po cestě v tramvaji nebo ve frontě na poště. O tom, jak se jí to daří i nedaří, píše ve svém Šťastném blogu a Šťastné knize. Právě teď se připravuje k vydání její druhá kniha s názvem Jak jsem sebrala odvahu. Michaela Dombrovská pochází ze Slezska. Kromě jiného přednáší na vysoké škole, sepisuje vědecká pojednání a tvoří strategické dokumenty. Ve volném čase ale s potěšením bloguje a píše příspěvky pro české life-stylové magazíny. Grada jí vydala knihu Pravidla pozitivního sobectví. Je také (spíše píšící) lektorkou jógy, dlouhodobě spolupracuje s časopisem Jóga Dnes. Věří, že sny se plní a každá velká cesta začíná prvním krokem. Nebo písmenem. Více informací a další odkazy naleznete na www.protoze.cz - kam jí můžete také napsat.


Proč vůbec zvali blogerky? Protože tématem letošního roku bylo Ženy a média do čehož jednoznačně blogující ženy patří, že. Byla jsem tam celou dobu a protože jsem většinu z nich neviděla / neslyšela poprvé, nedozvěděla jsem se zas až tak žádný zázrak, ale říkám si, že každá akce, kde si zapíšu alespoň pár bodíků / nápadů / poznámek je dobrá akce :)

Maruška Doležalová je moc sympatická slečna a měla super červené puntíkaté retro šaty, ty se mi hodně líbily. Holky z ACOS asi není potřeba nějak víc popisovat, ty znáte určitě všichni. Blog Jedenáct koček mě dost zaujal, už díky svým autorkám, které už na první pohled vyjadřovaly, čemu se věnují (tzn. autorské a originální módě). Jedna měla půlku hlavy vyholenou a druhá měla šaty, co vypadaly jako postříkané krví. Ale obě se mi líbily a na jejich blog se určitě podívám. Food blogerky jsem neznala, ale narazilo se na zajímavé téma jídla v nemocnicích nebo školkách (jsou školky, kde učitelky dávají dětem, kdykoli zlobí, lízátko, aby přestaly, to je prostě super výchova!). Báru Šťastnou a její blog a Míšu Dombrovskou a její knížku už jsem znala, stejně tak jako obě holky, potkala jsem se s nimi na jedné akci cca před dvěma týdny. A Barbora Baronová přinesla na ukázku své knihy s sebou a vypadalo to docela kontroverzně a feministicky, soudě pouze podle prvního pohledu, ale rozhodně mě to zaujalo. 

A to je celá má sobotní akce :) Mějte krásný zbytek dne, ať už to čtete kdykoliv. 

3 komentáře:

  1. Je skvěle, že se účastníš takových akcí. :) Až budu bydlet někde blíže civilizaci, doufám, že takové příležitosti taky naskytnou :)

    http://staymind.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Muselo to být opravdu super.
    Zvu Tě na mou soutěž
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/06/soutez-podruhe.html

    OdpovědětVymazat
  3. Musela to být skvělá akce! Jen je škoda, že je to všechno v Praze a tady je toho podstatně míně. Ale jsem ráda že sis to užila :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...