8. června 2015

RC: UMĚNÍ PŘIROZENÉHO VZHLEDU versus OBRAZOVÁ PŘÍRUČKA K LÍČENÍ

Umění přirozeného vzhledu
Flak Tea


Formát / stran: 22×22 cm, 200 stran
Datum vydání: 23.10.2008
Vydala: Grada

Chtěly byste být upravené a krásné každý den? Mnohé z vás jistě odpoví: "No jo, ale co to stojí práce. Stát každé ráno hodinu před zrcadlem zabere moc času..." Nezoufejte. Tea Flak vás doprovodí na cestě za přirozenou krásou, která se skrývá v každé z nás. Stačí ji jen objevit. To, jak vypadáme, ovlivňuje i naše chování a projev. Žádná z nás by však neměla zapomenout, že to platí i obráceně - když máme ze sebe dobrý pocit, vyzařuje to nás a ovlivňujeme tím i pohled ostatních na nás samé. Najednou se zdáme milejší a mnohem přitažlivější. Tomu všemu pomáhá dobře provedený make-up, precizně ostříhané vlasy a padnoucí oblečení. Tea Flak se zaměřila zejména na to první - na make-up. Přináší vám ukázky praktických a velice jednoduchých postupů líčení, pro běžný den. Modelkami se jí na chvíli staly známé české osobnosti, ženy mnoha profesí. Celá kniha je především o individualitách, osobitosti a přirozenosti vybroušené do krásného diamantu.

Obrazová příručka o líčení
Šestáková Petra

Formát / stran: 22×22 cm, 148 stran
Datum vydání: 15.02.2007
Vydala: Grada 

Máte chuť o sebe více pečovat, ale nevíte jak na to? Již nemusíte hledat, protože vizážistka a stylistka Petra. Šestáková vám přišla na pomoc se svou Obrazovou příručkou o líčení. Poradí vám nejen s denním líčením, ale přinese i spoustu tipů, postupů a informací o trendovém líčení a hlavně nadčasovém make-upu. Sama říká: „Proměny neboli celkové poradenství v líčení, účesu a stylu oblékání je pro mě u každé ženy výzvou. … Momenty, kdy se žena nepozná v zrcadle, případně na fotkách, jsou nádherné a zahřejí u srdce. To dělám nejraději." Nemusíte se tedy vůbec bát – tato kniha není určena odborníkům, ale především ženám, které chtějí být krásné. A to i těm, pro které je oblast líčení a vízážistiky polem neoraným.


To máte tak, když se knihomilka začne zajímat o líčení, co udělá? Dám vám chvíli. Ještě chvíli. Ano, překvapivě si sežene knížku o líčení. Ke mně se dostaly rovnou dvě a nabízí se mi tedy možnost porovnání a případného doporučení.

Umění přirozeného vzhledu je v hardbacku, což je pro mě plus, mám je raději než paperbacky, ale zase na druhou stranu, oproti Obrazové příručce o líčení je o dost těžší, takže pokud bych si ji chtěla nosit na kurz, vzala bych raději tu lehčí, samozřejmě. Na Umění přirozeného vzhledu se podílelo 32 známých českých žen, uvedla bych třeba A. Gondíkovou, J. Čvančarovou, O. Šípkovou, M. Kubišovou, D. Morávkovou a další. 

Na začátku Umění přirozeného vzhledu je sice nějaké všeobecné povídání o líčení a úpravě (co se mi hodně nelíbilo, že všechno bylo uváděno na jedné značce, dost propagační), ale valná, spíš naprostá část knihy spočívá v tom, že je dvojstrana, tam známá osobnost, nějak nalíčená a uvedeno, co použila. Celá kniha je proložena reklamou na nějakou, mě naprosto neznámou, kosmetickou značku.


Obrazová příručka o líčení je naopak hodně povídací. Řeší jednotlivě všechno, co k líčení potřebujeme. Kapitola make-up, pudr, stíny, linky, řasenky a tak dál. Po probrání jednotlivých částí se věnuje příkladům líčení, denní přirozené, slavnostní, kouřové, společenské, dokonce je tu i pánský make-up. Každá kapitola v Obrazové příručce o líčení obsahuje obrázky s popisem, doporučení, tipy, triky a na co si dát pozor.




Kdybych měla vybrat, které bych dala přednost, za mě by to byla určitě Obrazová příručka o líčení. Je tam víc rad pro začátečníka, ale věřím, že i pokročilý si tam najde své, je tam toho vážně hodně. V Umění přirozeného vzhledu je zase hodně příkladů líčení, s tím, že se typologicky můžeme přirovnat k nějaké z žen a zkusit se nalíčit podle ní, když vidíme, jak dobře vypadá, ale na druhou stranu nevím, zda-li by se podle toho i pokročilejší zvládl nalíčit, když to není tutorial , ale pouze fotka hotového.


Máte nebo znáte nebo používáte nějaké knížky o líčení? Přemýšlím, že bych z Obrazové příručky o líčení udělala pár článků, probrala jednotlivé líčící komponenty, měli byste zájem?

3 komentáře:

  1. Zajímavá knížka :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/vybarvi-se-2-do-oranzova.html

    OdpovědětVymazat
  2. Když vidím kolik všeho bych si musela kydnout jako "make up", tak jsem osypaná už teď :D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...