3. června 2015

RC: PŘÍRODNÍ KOSMETIKA - JAK NA TO

Přírodní kosmetika - Jak na to
Bucková Shannon


Nakladatel: Metafora
Rok a měsíc vydání: 2015/02
Počet stran: 144

Anotace: Více jak 200 rad, postupů a návodů k výrobě přírodních kosmetických produktů... Krása z přírody, vyrobte si doma. Utrácíte spousty peněz za kosmetiku? A myslíte si, že bez drahých kupovaných přípravků to nejde? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Jde, a ještě u toho ušetříte. Nemluvě o tom, že pro sebe uděláte to nejlepší a pořídíte si to nejzdravější. Naučíme vás míchat nádherně voňavé krémy, tekutá mýdla, šampony, vlasové i obličejové masky, parfémy, přísady do koupele, tělová a odličovací mléka, zkrátka cokoli si vzpomenete. A to vše ze zdravých, stoprocentně přírodních surovin. Dozvíte se také, podle čeho vybírat, jak se vyznat ve všemožných bylinkách a ingrediencích. Fotograficky ilustrované jednoduché recepty vás spolehlivě povedou, takže se brzy stanete skvělými výrobci té nejzdravější přírodní kosmetiky, jakou si jen umíte představit.

Po knížce Dobře jíst a lépe se cítit od stejného nakladatelství jsem po této knížce sáhla hodně s očekáváním, protože na první pohled vypadá hodně podobně a to mě dost lákalo. A opět jsem nebyla zklamaná. Nejvíce musím, opět, vyzdvihnout grafickou podobu knihy. Nepřeberné množství nádherných obrázků, kreseb, fotek, ilustrací, nádhera.



Oproti minulé knížce je zde o hodně víc receptů a méně povídání. Což je určitě plus, protože si snad každý vybere ten svůj vhodný návod, jak vyrobit kousek přírodní kosmetiky přímo pro sebe.




Čekají na nás kapitoly:
  1. Výběr přísad - Dozvíme se, kde sehnat vhodné přísady a na co si dát pozor. Uvedeme si příklady jílů, vosků, másel, cukrů a solí, aby vše bylo bio. Zaobíráme se získáváním jednotlivých položek z přírody a možností uchovávání v naší domácnosti.
  2. Nástroje a pomůcky - Překvapilo mě, že téměř naprostou většinu máme doma v kuchyni. Čeká nás jen pořízení ozdobných ampulek a skleněných nádobek, protože přece chceme, aby naše výtvory byly nejen praktické a dobře nám posloužili, ale abychom je případně mohli někomu darovat, tak musí i dobře vypadat. 
  3. Přirozeně lesklé vlasy - Ať už máte vlasy kudrnaté, dlouhé, mastné nebo jakékoliv jiné, dozvíte se, co z přírody na ně máte používat. Naučíme se vyrábět šampony, kondicionéry, na které bylinky se zaměřit s vlasovými vodami apod. 
  4. Báječná péče o pleť - Masky, peelingy, krémy, vyrobte si pro svoji problematickou, suchou, jemnou pleť ten pravý přípravek. Pryč s pupínky, vyčistěte si póry, rozjasněte si pohled. Jak je libo. Denní krém, noční krém, omlazující krém, hojící krém. Jen si vyberte. 
  5. Péče o pokožku - Už nikdy mýdlo, po kterém se osypete, už nikdy koupel, po které budete cítit chemii z každého svého póru. Vyrobte si hydratační kostku na míru s éterickým olejem nebo ochlazující peprmintový letní sprej. 
  6. Parfémy a aromaterapie - Chcete vědět, co je svrchní, střední a spodní tón? Nebo si vyrobit aroma směs s názvem Sbohem migréno? Ta by se třeba mně hodila po litrech.


Jediné, co musím vytknout je, že některé věci nemám nejmenší tušení, kde bych sehnala a nakoupila. Ale za na druhou stranu věřím, že pokud se někdo tímto chce zabývat ve větším a vyrábět nejen pro sebe, ale třeba i pro kamarádky, určitě nebude takový problém se po internetu pokoukat, najít si v okolí pravidelnějšího dodavatele a pustit se do přírodní kosmetiky ve větším. Určitě nemusím říkat, že je to naprosto skvělá knížka pro lidi s různými alergiemi, ekzémy, kožními problémy apod., protože co je na světě nápomocnější, než přírodní příroda.


4 komentáře:

  1. Jé! Tahle knížka mi dělá úplnou radost, budu si jí muset pořídit, protože se začínám pomalu uvrtávat do světa přírodní kosmetiky. Ty ingredience asi nejsou přizpůsobené českému trhu, ale určitě půjde najít nějaká alternativa (nebo tak to vždycky dělám já :D). Super tip, moc děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, to vypadá fakt dobře. Občas něco zkusím doma vyrobit a zatím to byly spíše úsměvné pokusy. Vždycky si říkám, že když nakoupím všechny ingredience a vyrobím jednu věc, tak většina ingrediencí mi zbyde a celkově to vyjde hodně draho. Nejlepší je dát se do toho a vytrvat (spotřebovat všechno). Knížka se mi hodně líbí, i kdybych podle ní "nevařila" tak už jen pro inspiraci to je zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka vypadá moc dobře a určitě bych se nebála, že ingredience nepůjdou sehnat. Internet je v současné době hodně všemocný :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Túto knihu si asi vypýtam od maminy na najbližší sviatok, fakt ma zaujala a prírodnú kozmetiku mám v poslednej dobe veľmi rada :) minigiveaway s YR

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...