15. června 2015

KINOTIP - KVĚTEN / ČERVEN

Poslední dobou jsem docela začala chodit do kina. A tak jsem projela premiéry konce května (tak, aby to ještě teď běželo, když už vám to budu třeba i doporučovat) nebo průběhu června a sepsala na to následující článek. Co mě zaujalo, co si o tom myslím, na co se chystám? Schválně, na kolik filmů se vážně dostanu, kolik jich vážně bude stát za to a s kolika se šeredně seknu a vyhodím čas i peníze :) 

Nebudu přidávat popisky k filmům, trailery, plakáty, protože to by byl vážně dlouhý a navíc docela zbytečný článek, protože to jde stáhnout a najít leckde, zaměřím se na můj názor a povídání. Ale určitě přidám odkaz na CSFD, kde jsou veškeré možné informace, včetně herců, zajímavostí, obrázků z filmů apod.

JURSKÝ SVĚT
V kinech od 11.6.2015
Dinosauří klasika. Čekám od toho jako od předchozích dílů, napínavost, akčnost, nějaká ta zveřátka, efekty. Někde někdo vybafne, pár ukousnutých končetin, předpokládám, že jim to z parku opět zdrhne. Ale docela ráda bych to viděla.

TEMNÉ KOUTY
Neviděla jsem Zmizelou a hodně mě to mrzelo. Chci totiž vždycky nejdříve číst knížku a pak až jít na film a nestihla jsem to. Proto jsem si včera koupila Temné kouty a dnes mám v plánu se do nich pustit. Premiéra v kině mě nemine.

DÁMA VE ZLATÉM 
V kinech od 25.6.2015
Jsem pozvaná na novinářskou předpremiéru do Lucerny, tak se těším. V Lucerně je vždy super honosná atmosféra, navíc na takovéto filmy (k akčňákům by se asi ty pozlacené balkónky moc nehodily co). Knížky od Metafory z téhle životopisné řady mám moc ráda, takže doufám, že i film se povede.

MIMONI
Přiznám se, že na tohle jsem nikdy moc nebyla, asi ani nevím, ž čeho to pochází, jen vím, že na tom všichni ujíždí a hrozně to řeší. Což je důvod, proč bych se o tom ráda něco víc dozvěděla a třeba to bude vážně tak vtipné, jak všichni tvrdí.

DÍTĚ ČÍSLO 44
Četla jsem knihu, nejvíc boží. Film, klasicky, horší a ani nevím, jestli ho ti, kdo nečetli knihu a neznají těch milion souvislostí pochopí. Prý ne, říkala kamarádka, co nečetla a viděla, ale nechci vás podceňovat. Každopádně za mě ok.

ZEMĚ ZÍTŘKA
Viděla jsem ukázky a docela mě to zaujalo, ale nevím, jestli to nebude už až moc přeplácané. Každopádně si zjistím víc informací a uvidím, jestli se na to do kina vypravím.

SAN ANDREAS
Vím, že tyhle katastrofické filmy, kdy chudáka Ameriku něco postihne, ale naše rodina hrdinů překoná všechno, nemá žádnou výpovědní hodnotu, ale já na to chodím kvůli efektům. Většinou bývají fakt povedené a na velkém plátně a s kvalitním ozvučením to bývá zážitek, i když často spíš k smíchu, u tohoto filmu např. když na konci přes celou obrazovku rozvinou vlajku ... Ale stejně, musím vidět.

Co vy, byli jste na něčem z toho v kině, zaujalo vás něco, chystáte se na něco z toho? Napište mi a případně doporučte, ráda si nechám poradit. Chcete pak moje reporty, až na něco půjdu? Pokud ano, hodím spíš jen nějaké kratší shrnutí na fb blogu, tak koho to zajímá, sledujte mě tam :) Na co mám zajít a udělat vám předprůzkum?

7 komentářů:

  1. Na Jurském světe jsem byla v pátek a byl úžasný. Na Mimoně se strašně těším, ale asi přítele nevytáhnu do kina :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takze Jursky svet je dobrej? ok pisu hned kamosce :) diky za info :)

      Vymazat
  2. My naposledy byli na Šíleného Maxe a to je teda největší pecka! Na Jurský svět bych ale taky chtěla jít, líbil se mi už ten trailer. A navíc je to prý jeden ze tří nejvýdělečnějších filmů v den spuštění do kin (a obsadit příčku po Harry Potterovi je fakt slušné :D).

    OdpovědětVymazat
  3. Mimoni jsou z animáků Já, padouch a Já, padouch 2 a je to naprosto boží. :D Na Zemi zítřka se též těším. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Jurský park jdu zítra >:) a Mimoně si nemůžu nechat ujít! Jinak jsou z filmu Já padouch, což je takovýten typ animáku, který je zpracovaný doopravdy pro celou rodinu - jsou tam často skryté vtipy, kterým rozumíme jenom my, starší. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Na Dítětí jsme byly vlastně spolu :D :) a za sebe musím říct, že jsem byla spokojená, i když k úplně stoprocentní spokojenosti trošku chybělo. nicméně plánuju Temné kouty a Dámu ve zlatém už jen proto, že je to prostě z období druhé světové války, což z nepochopitelných důvodů hrozně miluju, nicméně bych doporučila ještě nového Mad Maxe :) je to vskutku Zběsilá podívaná, kde se nestihnete ani minutku nudit. Že je to dobrý film, o tom svědčí fakt, že to prošlo přes vkus mojí maminy s početem 5* z 5 :D Je to sice trošku "bez děje", má to jednoduchou kostru, ale to k filmu tohoto druhu patří a rozhodně napravuje pověst slabé původní trilogie z 80. let

    OdpovědětVymazat
  6. Mne sa nejako nepáčia filmy, kt. hrajú teraz.
    Najviac ma zaujala Zeme zitrka, na kt. som však nebola lebo mi nevyšiel čas.
    http://janeismystery.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...