26. října 2014

KNIŽNÍ TOPY Z KNIŽNÍCH NOVIN/EK

Když jsem psala na facebooku návrhy, co bych chtěla tvořit, odhlasovali jste si, že by vás zajímali knižní topy, co nám chodí do práce v novinách Knižní novinky. Určitě budou k sehnání i u vás v knihkupectví, ale třeba u nás jsou vždy okamžitě rozebrány, tak kdyby na vás nevybylo, můžete se podívat tady u mě. Přidám k tomu vždy i nějaké kratší povídání na téma co jsem četla a co se z toho chystám číst.

Toto je můj zdroj, odkud pochází i fotky, které budou vloženy v následujícím článku.

Knižní novinky 13.10. - 26.10.2014

Nejprodávanější knihy v knihkupectvích podle počtu prodaných výtisků za období od 22.9. do 28.9.2014. Máme tu 3 kategorie, beletrie, populárně naučná, pro děti a mládež.

BELETRIE



Husitská epopej, páni, tak o té jsem nepřemýšlela. Nejsem moc na historii, ta kniha je vážně bichle a má popisovat pouhých 15 let, to bude asi hodně detailní historie. Ale dost se o tom mluví, lidi to očividně kupují popřemýšlím. Je totiž fakt, že jak píše Vondruška se mi líbí. Poirota mám doma toho druhého, golfové hřiště. Analfabetku a Staříka chci už dlouho, ale zatím jsem se k tomu nějak nedostala. A Aristokratku ve varu si chci určitě přečíst, až si přečtu první díl, Poslední aristokratku, vyhrálo to nějakou cenu nejvtipnější kniha roku, nevím tedy kterého, minulého, předminulého? Ale kolegyně říkala, že je vážně super vtipně úžasná, tak do té se pustím. Bridget a Marco mě taky láká, ale spíše okrajově.

POPULÁRNĚ NAUČNÁ


Láďa Hruška bude moje smrt. Přiznám se, že o této knize jsem neslyšela jediné slovo, dokud jsem nezačala pracovat v knihkupectví a kupuje to kolem deseti lidí denně a to nekecám. Koukala jsem do ní a ty recepty jsou fakt jednoduché ale prostě nevím, kde ta kniha vzala takovou mega publicitu a oblibu. Gumičkování, to mě úplně minulo. Všichni to dělají, ale mě to ani v nejmenším neláká a radši to nechci zkoušet, kdyby se mi to líbilo, už takhle mám málo času, ještě ho zabíjet tímhle... :-D A Školní atlas světa? No jo začal nový školní rok, taky jsem minulý týden nějaké prodala :)

PRO DĚTI A MLÁDĚŽ


Tady jsem četla top knihu, Zůstaň se mnou. Recenzi na ní budu publikovat během dvou či tří dnů. Viděla jsem i film. Selekci, dvojku seznamu, jsem taky četla. Na tu jsem recenzi už postovala, takže víte, že jako oddechovka se mi líbila. Navíc pěkný obal a až vyjdou ty další, tak k sobě budou hezky ladit, na to já ujíždím. Minecraft, ehm, vůbec nevím, co to je, ale hodně se o tom mluví. Budu se muset v práci podívat, co tam píšou. Je to nějaká hra, ale kdo by si kupoval knížku ke hře? Nemůžu soudit, dám vědět, až budu znalejší.

Co jste četli nebo se chystáte číst vy? Líbí se vám tento článek? Mám v nich pokračovat, až přijdou další noviny? Jak jsem to pojala apod., vyhovuje? Dejte mi vědět, děkuju.

7 komentářů:

  1. Kuchařku Ládi Hrušky bych si NIKDY nekoupila :D
    A knížku o Minecaftu rovněž :D

    OdpovědětVymazat
  2. Četla jsem Zůstaň se mnou a je to úžasné :) A vzpomínám, jak jsem jako mladší četla Deník malého poseroutky, to bylo boží :) Jinak se asi chystám ještě na Selekci, hodně jsme o ní slyšela :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, ten Stařík s Analfabetkou se pořád drží, co? :-D A pořád mám v plánu tu Selekci :3

    OdpovědětVymazat
  4. Z té beletrie bych si klidně přečetla všechno! :-) A lidi se divěj, že jsou tlustý (a kupujou si Zhubněte jednou provždy), když si dělaj smažák v mikrovlnce od Ládi Hrušky. Mimochodem jeho recepty byly v Televizních novinách a celkově je okolo té knihy hrozný haló. Prý už prodal 100 000 výtisků. Tak nevím. Za mě vaří blafy. A když jsem ho viděla v televizi, jak stříhá toustový chléb nůžkama, tak se mi chtělo brečet. A Minecraft je super! A klidně bych si knihu o hře koupila, i když tyhle budou asi trochu o něčem jiném. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek! :) Analfabetku určitě doporučuji, protože je prostě úžasná. Já se v českém knižním trhu moc nevyznám, akorát jsem schopná poznat, co kdy vyšlo, podle recenzí. :D
    Láďa Hruška je podle mě to nejhorší, co mohlo přijít. Takoví jako Vaněk a Pohlreich konečně začali učit lidi, že šetřit na jídle není úplně dobře a navíc to, že kupují blafy, automaticky neznamená, že je to levné. A pak přijde tenhle a vaří věci, ze kterých se mi obrací žaludek. Když si představím, že podle něj někdo opravdu vaří, přijde mi to fakt smutné. Ale to bude tím, že u nás jednak vaří táta, jednak z kvalitních surovin a umí to, takže je možné, že jsem prostě zmlsaná. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Jestli zůstanu jsem četla asi před rokem a docela se mi líbila. :) Byla to taková milá knížka. :) Jinak kuchařku Ládi Hrušky prý chce mamka k Vánocům ... :o Tak uvidíme, co se s tím dá dělat. :D :D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...