19. října 2014

ZÁPISKY JEDNÉ KNIHKUPKYNĚ

Máme tu novou rubriku, nejdříve něco málo k názvu. Na minimálně třech blozích jsem viděla "zápisky jedné knihovnice", protože hodně z nás/vás knihomolů studuje nějaký literární/jazykový/knihovnický obor. Všichni asi víte, že i já pracuji s knihami a psali jste mi o nějaké mé denní postřehy, perličky, co jsem dělala, co mě pobaví, upoutá apod.. A když jsem přemýšlela nad názvem, chtěla jsem něco originálního, co zní v uších a uznejte, že slovo knihkupkyně vážně stojí za to. Takže tohle jsou mé zápisky týkající se práce v knihkupectví. 


Nejdříve jsem tu s jednou novinkou, informací, shrnutím situace. Tak tedy. Tento týden jsem byla v práci na smlouvu jako brigádník. Byla jsem tam tak nějak na zkoušku, jak to se mnou dopadne. Doufala jsem ve zkrácený úvazek, který se měl od příštího měsíce uvolnit. Týden utekl, práce mě bavila a myslím, že mi to docela šlo.

Situace byla taková, že jeden člověk měl odcházet, slečna co byla na zkrácený měla nastoupit za toho člověka na celý a já měla nastoupit na její zkrácený. Jasně zkrácený lepší než žádný, ale aby se člověk uživil, stejně je potřeba hlavní pracovní poměr. No ale knihkupectví je knihkupectví, říkala jsem si. Ve středu si mě paní vedoucí s paní nadvedoucí (dobře tak paní manažerka) zavolaly. Obě se tvářily hrozně vážně, no mě málem šlehlo strachy, jen jsem je viděla.

zdroj

Dorazím na kobereček a slečno Rachel ... Tak tedy my si vás necháme. (Uffff, zkrácený je v kapse jupíjajéééj.) Ale na zkrácený je vás škoda, jsme s vámi vážně hodně spokojený. (Moment jak škoda, říkám si?! Tak co tedy bude?) Rozhodly jsme se, že tu uděláme nějaké větší změny a rády bychom, kdybyste se zaučila na pozici zástupkyně vedoucí. (Coooooooooooožeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?!?!?!) Jste moc šikovná a rády bychom to s vám zkusily. Přemýšleli jsme mezi vámi a ještě jednou slečnou, ale víc se nakláníme k vám. Co vy na to?

zdroj

Jako trvalo mi hodně dlouho, než jsem nějak zareagovala. Vůbec jsem nevěděla, co jim na to říct. Já doufala ve zkrácenej a nakonec to je nejen že hlavní, ale ještě zástupce vedoucí?! No usmívám se ještě teď jako pako, když si na to vzpomenu. Zvlášť když ta druhá, o které uvažovaly, tam pracuje mnohem déle a víc se orientuje a víc toho umí! Nevím, co ve mě viděly, ale nestěžuji si. Budu se snažit ze sebe vydat to nejlepší a i když je mi jasné, že to nebude nic lehkého (ten program, se kterým se musím naučit kvůli přijímání zboží je prý vážně složitý), moc se na to těším!

zdroj

Tak, to jsem vám jen tak na okraj ke vzniku nové rubriky chtěla sdělit :) Co na ni říkáte? Těšíte se? Je něco, co by vás konkrétně zajímalo. A jak se vám k ní líbí banner? Napište. A nikdy nevíte, třeba právě tento článek je ten výherní ;)

31 komentářů:

  1. Gratuluji k získání tak skvělého postu! :) Těším se i na další tvé zážitky z práce a musím říct, že banner je opět (stejně jako název) originální a skvělý. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě s touhle rubrikou pokračuj! A gratuluji!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Woooow, tak to je uzasny! Moc gratuluju Rachel! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Moc Ti Gratuluju:)
    Moc se těším na další příspěvek do této rubriky. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Páni bomba článek. A moc gratuluji k tak skvělé práci. Banner se mi moc líbí stejně jako název :3

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek, pobavil a gratuluji. Určitě v této rubrice pokračuj :)

    OdpovědětVymazat
  7. Banner vypadá skvěle..moc gratuluji..už se těším na další příspěvky do této rubriky :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Wow, tak to moc gratuluju! Určitě si povedeš sakra dobře! :)
    A rubrika se mi určitě líbí a i banner je super ^^

    OdpovědětVymazat
  9. Supeeeeer :-) gratuluju :-) rubrika je bezvadná! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Pani, to je uzasny! Obrovska gratulace, moc ti to preju! A at se dari :-) Rubrika paradni, tesim se na clanky :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Jéé, tak ti to moc přeji! :) Myslím, že ty se na to vážně hodíš.

    OdpovědětVymazat
  12. Možná chtěli nového ducha :P Někoho, kdo se do toho opře a tak, protože je to pro něj nový a je plný entuziasmu. Mohlo tam být víc proměnných :D Tak či tak, rozhodně gratuluju :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty teda dovedes potesit, v podstate rikas, ze sem uplne neschopna, ale nova a nadsrna :D :P jeste ze vim, ze ten clovek prede mnou byl taky novy a plny entusiasmu :)

      Vymazat
    2. :D třeba ten talent máš! :D nikdy nevíš :DD ne, já jsem pesimistka :D promiň, že to tak vyznělo :D ale co je špatného na tom, že vidí, že tě to baví :D? já jsem svou brigádu taky brala takhle, byla jsem tam nová, bavilo mě to, byla jsem plná energie, entuziasmu, navíc jsem měla vždycky čas :D proto mi pak psali třeba, když na poslední chvíli někoho hledali :D

      Vymazat
  13. Vsem moc dekuju za gratulace, jste uzasni, ze se radujete se mnou ! :)

    OdpovědětVymazat
  14. To je báječné :). Tohle si myslím mě bude bavit více než Jak si žiju :).

    OdpovědětVymazat
  15. Gratulácia! :) Nech sa ti darí! :) Asi vysnívaná práca každého knihomoľa.

    OdpovědětVymazat
  16. Gratulujem! :) Krásny úspech to je :) Ale čo iné sme mohli čakať od človeka, čo má blog ako tento, pozná asi každú knihu, ktorá vyjde a väčšinu z tých, ktoré vyšli, je nadšený a ešte okrem toho všetkého má kopu ďalších aktivít? :D Nudu zrejme nepoznáš :D
    A súhlasím s jedným z predchádzajúcich komentárov, aj mňa táto nová rubrika bude zrejme baviť viac ako "Jak si žiju". Niežeby tá bola zlá, ale toto je proste lepšie :D :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tý jo! Gratuluji, já taky brigádničím v knihkupectví, ale o takovéhle pozici se mi může jen zdát... Závidím a na články se těším

    OdpovědětVymazat
  18. Jeej to je perfektne! Gratulujem :3 ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to je skvele, gratulujem k pracovnym úspechom. Musela si mat obrovsku radosť. Drzim palce nech to všetko v pohode zvladnes :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Moc ti to přeji! Když jsem si tento příspěvek četla, tak jsem se usmívala na monitor :D Gratuluji :) !

    OdpovědětVymazat
  21. Uprimne.. vôbec ma to neprekvapuje. Veď z teba musí úplne sálať to nadšenie a radosť, zodpovednosť a práca na 150% Iba pako by ti neponúkol lepšiu a zodpovednejšiu pozíciu! Ale chápem, po pár dńoch brigádničenia si to asi naozaj nečakal :) ...obrovská gratulácia!!! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Tak to velice gratuluji. :-) I když vím, že jsem Ti už gratuloval několikrát, přesto si myslím, že není nad to pogratulovat vícekrát, a také Ti to snad udělá radost. :-)Tento článek byl velice úsměvný, a potěšil mě. A kdo ví, třeba jednou budeš i vedoucí. :-) Pokud tedy o to stojíš či budeš stát.... Jinak tato rubrika se mi velice líbí, tak budu rád, když v ní budeš pokračovat a já jako čtenář si ji budu moct přečíst... :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Super, gratuluju a jsem rada, ze jsi se inspirovala: )

    OdpovědětVymazat
  24. No Rachel gratuluji k nově získané pozici. ;-) A neboj, určitě je nezklameš. ;-)

    OdpovědětVymazat
  25. Také gratuluji k Tvé nové práci. Doufám, že Tě to tam bude ještě dlouho bavit.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...