21. října 2014

JAK SI ŽIJU 21.10.2014 JAZYKOVÉ ŠÍLENSTVÍ

Nejoblíbenější články / videa u ostatních na blogu pro mě jsou, když můžeme s oblíbenou blogerkou prožít její den. Jasně, uvidíme jen to, co vybere, ale stejně je to zajímavé, jako reality show, vidět a vědět, co dělají jiní. Je to jako skutečně je znát, skutečně s nimi kamarádit. A protože u mě na blogu chci dělat to, co mám já ráda u jiných, pojďme si malinko zašmírovat do mého života. Úvodní článek k projektu zde. Připojte se!

Zjistila jsem, že ne všechno se dá sepsat, že spoustu toho pozapomínám a nebo to není až tak zajímavé, důležité nebo ke zveřejnění a sdílení se světem a pak mi došlo, že si může někdo myslet, že mě teď zná a co nesnáším, když někdo lidi soudí a houby ví. Takže prosím, ať si tu přečtete cokoliv, nesuďte mě, vidíte jen to, co vám ukážu, ne všechno, myslete na to :)


09.00 Vstávám. Snídám. Čajíkuju.


10.00 Učím se polštinu a překládám si text toho, co nás dnes čeká. Rozhodla jsem se, že s tou němčinou pohnu, samouk sice dobrý, ale nějak se do toho nemůžu dostat, tak si seženu doučko nebo nějaký kurz. Taťky známá učí na střední a myslím i na vysoký, tak mu volám, jestli by se jí mohl zeptat. Přemýšlím, že bych si chtěla taky udělat FCE kurz, takže se ho rovnou i ptám, jestli nezná někoho na angličtinu. Prý zná, ale je hrozně drahý, doučoval moji sestru na maturu. Ale zná ještě jednoho, takže se zeptá a dá mi vědět. Těším se. Myslím, že jednou týdně bych polštinu, němčinu, angličtinu, práci, sport, knížky, rodinu, školu nějak stihla... Ehm...


15.00 Mám nějaký slevový poukaz na kafe ve Fruitku, moc ráda tam chodím na koktejly, tak jsem věřila i té jejich kávě. S tím poukazem mě jedna vyjde na 28 Kč, velká i malá, jakákoliv z nabídky. Bohužel neměli kafe se zmrzkou :( No tak jsem si dala Ice Latte. Bylo dobrý, ale zapomněla jsem vám ho vyfotit. Ale na ten poukaz mám těch kafí hodně a hodně, pracuju totiž tři minuty od Fruitka, takže až budu mít dvanáctky, ráda si tam skočím.

15.15 Dávám si oběd, zeleninový salát s dresingem a kuřecím steakem. Dobrota. Popíjím k tomu to kafe, vzala jsem si ho to go.

16.00 Začíná polština. Malinko nestíhám a přicházím o pět minut později. Naštěstí si stihli sotva říct, jak se mají, takže jsem o nic nepřišla.

17.30 Končí polština. Mám zamatlaný kalhoty, na zemi byla rozmazaná nějaká tempera a já si toho nevšimla. Do té učebny totiž chodí i děti a my dneska seděli na zemi a skládali slova. Grrr.

18.00 Jdu nakupovat. Potřebuju černou kabelku na nošení do práce k těm šatečkům a sukýnkám, co jsem si nakoupila. A taky jsem vzala dva černé tulenové šátky, jeden je bílý se vzory a druhý se zlatými hvězdičkami. Když jsem to ukázala doma, mamka prý že jdu do sebe. Podle mě jdu spíš od sebe, tohle mi není podobný :-D

19.00 Dorážím domů. Čas s rodinkou. Venčení. Menší úklid. Nalakovala jsem si nehty. Na fotce to vypadá hůř, než ve skutečnosti.


20.00 Zapínám Smíchov - Přátelé, Dva a půl chlapa, Zlatá sedmdesátá. Dám si k tomu čaj a odreaguju se. Rezervuju si na zítra na večer jógu, minulý týden jsem kvůli práci nebyla a docela mi to chybí. Dopíjíme s mamkou burčák co jsem včera koupila a máme k tomu Rumové pralinky s kolou, limitovaná edice. Mňam.


22.30 Mám v plánu dočíst knížku a sepsat recenzi. Pak asi rozečtu něco dalšího. Noc je ještě mladá.

15 komentářů:

  1. Páni, ty se do těch jazyků hrneš :) Já jsem ráda, že nějak zvládám ve škole angličtinu, francouzštinu a latinu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. franinu bych taky chtela, az si rozpomenu na tu nemcinu a budu ji potrebovat jen dopilovat, tak si jeste neco pridam. latinu jsem mela ve skole dva roky, docela me to bavilo, ale pak uz to bylo hrozne tezkyyyy

      Vymazat
    2. Taky bych chtěla francouzštinu. A latina vážně není nic snadného, zvlášť na vyšce - fuj :D Já si jen občas zopakuji angličtinu a němčinu, sem tam přihodím nějaké cizí slovo v jakémkoliv jazyce...
      Rachel - ty "šílenče", máš snad obraceč času, že tohle všechno chceš stíhat? :D

      Vymazat
  2. Jsi skvělá, i když jdeš od sebe... :D Tolik bych toho nezvládla. A v L. bohužel nebydlím. :(

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že co se týče cizích jazyků budu tě považovat za svůj vzor. O:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, taky jsem koukala na Přátelé - viz. moje dnešní Jak si žiju :-) Jinak držím pěsti, ať všechno stíháš - ale když člověk opravdu chce, všechno jde! Teda skoro všechno :-)

    http://mydiarymyjourneymylife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky rikam, ze vsechno jde, kdyz se chce :) na clanek u tebe juknu zitra z pc, ted jsem jen na tabletu a to neni ono :-/

      Vymazat
  5. Teda s těma jazykama tě obdivuju, učit se tolik jazyků najednou, tak mám asi vše smíchané do jednoho :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem taky jazykový maniak :D jsem na škole s vyučováním v polštině, k tomu samozřejmě angličtina, no a potom francouzština a španělština, teď dost koketuji s myšlenkou italštiny :D ♥ Jak dlouho se učíš polsky? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyto články se mi tak líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Začínám mít pocit, že jsi nějaká super-žena, protože nevím, jak toho můžeš tolik stíhat. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. To bude černou kabelkou!, i když nevím proč. :D Ble, rumové pralinky... :D

    OdpovědětVymazat
  10. To jsem ráda, že nejsem jediný magor na jazyky!! :D Mám nejvíc plány se naučit ještě dalších pár a mezi ně řadím i tzv. "zbytečné" jazyky - tak říkám těm, které zaberou spoustu času a dají se aplikovat na malý okruh :D Ale z kuriozity bych se je prostě ráda naučila :D Takže za rok začínám s řečtinou :D :D :D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...