5. května 2014

POZNÁVAČKA 9

Tak jsem udělala, jak jsem slíbila. Napsala jsem několika svým oblíbeným blogerům a určitě s oslovováním ještě nekončím. Poprosila jsem je o zodpovězení několika otázek. Snažila jsem se, abychom se o nich dozvěděli něco nového a zajímavého a zároveň aby to nebylo moc dlouhé a otravné, jak pro ně tak pro vás. Snad se mi to povedlo.

Nevěděla jsem, kým začít. Zda nejoblíbenějším? To jsem se ale nemohla rozhodnout. Nebo s těmi co znám nejdéle či nejvíce? Dopadlo to tak, že z těch, co už mi odpověděli (moc moc děkuji), jsem náhodně vylosovala jednoho človíčka a teď se s ním tedy blíže seznámíme. Já jsem se dozvěděla mnoho nových a zajímavých věcí, moc se mi rozhovor líbil. A kdo že to tedy je?

  • Tvé jméno, případně přezdívka, pokud ji v netovém světě používáš místo jména.
Občas slyším i na ta nejšílenější jména, nejvděčnější jsem přitom za "Anet" :)) V blogovém světě je to však Abyss, která mi přirostla k srdci. V komunikaci s blogery na srazech jsou mi pak vlastní i další alternativy: Bý, Abby a Abyssák, což mám vžité jako takovou milou přátelskou nadávku a upřímně si tak nadávám dost často i já sama :D

BLOG:

  • Tvůj blog, adresa, krátce ho popiš, na co se zaměřuješ, co píšeš a tak :)
http://knizni-nekonecno.cz Knižní nekonečno je blog, který opečovávám už nějaký ten rok, v posledních měsících sice výrazně ubývá volného času, ale já i tak vím, že ho nikdy neopustím. Především čtení není něco, čeho by se člověk jen tak vzdal, proto bude vždy o čem psát.
  • Klasické, co ti blog dal a vzal.
Dal mi spoustu nových známých a pár i opravdu dobrých přátel. Otevřel taky mnoho dveří, vznikly nejrůznější spolupráce a člověk se často dostane i k informacím, které by jinak přehlédl. A co mi vzal? Často přemýšlím nad tím, že mě recenzování tak trochu zdegenerovalo :D Každou knihu totiž hodnotím souběžně s jejím čtením a není to už jen o té relaxaci. Teď si spíš říkám, že ten, kdo zvládá při čtení odpočívat, prostě jen nečte ty správné knihy. Když je kniha skvělá, tak skoro ani nedýchám a už přemýšlím, jak bych to mohla vypíchnout v recenzi, nejčastěji i rychle hledám něco, čím bych založila ty nej úseky. Když je kniha špatná, tak kvasím a už kuju, jak jí to v recenzi vrátím - oko za oko, zub za zub!
  • Na jaký svůj blogový projekt / článek jsi extra hrdá a proč.
To se asi nedá říct. V první chvíli jsme si i myslela, že bude jasno, ale pak mě napadalo naopak zase něco jiného. Můžu jen říct, který je můj oblíbený... ráda koukám druhým do knihoven a knihovniček a vznikla proto Kouzelná knihovnička (a to mi připomíná, že bych měla konečně nějak vyřešit ten linkovač k projektu, aby bylo možné se zase přihlašovat :)). I já sama se teď brzy chystám nafotit svůj další update, je toho zase snad dvakrát víc.
  • Jak dlouho po začátku blogování jsi začala s někým spolupracovat? Kdo byl první? Jak se to celé seběhlo? Jaké spolupráce si nejvíce vážíš a proč.
Dlouho předlouho. Když jsem začínala blogovat, nebyl ještě na obzoru prakticky nikdo další a především ještě neexistovaly spolupráce, jak je známe dnes. Vůbec poprvé to bylo s Knižním klubem, když vypsali konkurz na ARC svých čtyř YA knih, byl to přesně ten zlomový bod a okamžik, kdy začaly knižní blogy přibývat exponenciálně. A dneska jich je tolik, že si každý čtenář vybere ten svůj - jemu tématicky nejbližší! Jinak si nejvíc vážím určitě CooBoo, vypisování důvodů ani netřeba!
  • Jaká je tvá vysněná spolupráce, může to být i neexistující, například s prezidentem, a proč :)
Není to spolupráce má, spíš mezi knihami a TV. Místo drbů a kde-jakých ptákovin, by se třeba ve zprávách mohla "kamera" mrknout spíš na nějaký křest nové knihy. Prostě si myslím, že i se čtenáři, autory a knihami by se mělo počítat! :)
  • Nahoď tři své oblíbené blogy, aťse podíváme.
Jenom tři?! Udělala jsem si tedy "ententýky, dva špalíky": luu-san.blogspot.sk, listarna.blogspot.cz, freckles-books.blogspot.cz

MÝTY A FAKTA:

  • Nejoblíbenější nápoj a jídlo.
Já naprosto zbožňuju pomerančový džus a skoro všechny freshe. U jídla je to složitější, ale dost možná nejlepším jídlem dne je snídaně! Nejvíc moje mňamózní ovesná kaše s obří lžící arašídového másla a kupou ovoce!
  • Kraj, kde bydlíš, pokud chceš prozradit, můžeš i město, pokud chceš, můžeš nás pozvat na konkrétní adresu :-D
Královehradecký kraj... střídavě teď bydlím v Hradci Králové, kde studuji a tohle město jsem si zamilovala, a v Broumově, kde jsem se narodila a mám moc ráda naši krajinu plnou pahorků a kopečků.
  • Znamení zvěrokruhu.
Lev, každým coulem.
  • Máš nějaké sourozence? Jak s nimi vycházíš?
Mám bráchu a jak s ním vycházím? Skvěle, přes zavřené dveře nebo těch několik mnoho kilometrů, co nás dost často dělí! :D
  • Studuješ? Pracuješ? Na jakou kariéru se chystáš? :)
Studuji na UHK. Sociální patologii a prevenci, nemohla jsem si asi vybral lépe, naše katedra je skvělá a vytvořili jsme si i úžasný kolektiv. A kam mě to jednou odvlaje? Uvidíme :))
  • Sportuješ? Závodně nebo ve volném čase?
Vždycky jsem byla spíš takový ten medicimbal :D Těžká a nešikovná, teď jsem ale objevila indiánský běh a musím říct, že i pro mě, jako pro astmatika, je to naprosto boží věc. Mám jedny boty na běhání v Hradci a druhé v Broumově a celkem pravidelně tímhle způsobem riskuji zdraví své i druhých - naposledy když jsem jednou byla venku s Vendeou (ona mi povídala co je nového a já běhala) a běhala dopředu, dozadu i kolem ní (to na mě musel být pohled) - skoro jsem se zabila díky obrubníku a ona mě pak musela chytat :D
  • Máš na něco úchylku? Tím myslím, jako třeba já na odznáčky, ty na? :)
Mám úchylku na záložky, asi jen těžko si budu zakládat jednu knihu více záložkami, ale to mi rozhodně nebrání v tom, abych si nepořizovala pořád další a další.
  • Jak vypadá tvá ideální dovolená?
Na dovolené jsem nebyla už ani nepamatuji, jakmile mi začínají prázdniny jsem celé léto na brigádě, ale klidně mi stačí užít si i den u kamarádky. Miluju ale sever Evropy, všechny "ty země nahoře" mě dost lákají a ráda bych si je jednou odškrtala z pomyslného seznamu. Zatím můžu jenom Anglii, ale tak... to je základ!
  • Jak vypadala tvá nejhorší dovolená?
Ne, to si ani nechci představovat :D
  • Piercing / tetování a tvůj názor na to?
Nekonečno! Po tom dost toužím, nejlíp to dvojité, ale viděla bych to maximálně tak na jedno malé - ukryté mezi prsty, aby bylo jenom moje.
  • Oblíbené filmy, seriály, skupiny, písničky?
Chceš tu být do zítra, viď? ;) Obecně mám ráda filmy se superhrdiny (Marvel, DC) a hlavně Iron Mana, jen ať to lítá! Jinak jsem si naposledy skvěle odpočinula a načerpala novou energii u filmu Walter Mitty a jeho tajný život, je to hodně pro snílky jako já, navíc jsem tam často narazila na věci, nad kterými i já sama uvažuju. Na seriály koukám dost, jelikož na filmy chodím jenom do kina, teď mám zrovna takovou fází Doctor Who a už se vůbec nedivím, proč je to taková kultovní záležitost! A co se týče hudby, tak poslouchám pořád něco, jsem ten typ člověka, co i při čtení nemá rád ticho a ať už jdu kamkoliv, jsou se mnou vždy i moje sluchátka. Mám toho ráda mraky, hlavně zahraniční kapely. Ty české si užívám na koncertech, ale jak to není zážitek naživo, poslouchat je nedokážu. A jedna kapela za všechny... Imagine Dragons.

ČTENÍ:

  • Kolik času denně trávíš čtením?
Je to hodně různé, občas je den, kdy opravdu jen večer před spaním. Jindy průběžně po celý den - i když třeba jen pár minutek a nejlepší jsou dny, kdy je nehorázně hnusně, nejlépe ještě pořádná bouřka, to se zavrtám pod deku a střídavě jen čtu a koukám na seriály.
  • Kde nejraději čteš?
V posteli a když je krásně, tak u nás na balkoně, zahradě... no kdekoliv, kde si můžu sednout nebo se natáhnout.
  • Máš nějaké čtecí rituály? Pojmi to jak chceš :)
Ano i ne. Myslím, že kromě ztrácení záložek nemám nic, co bych dělala opravdu pravidelně. Naopak, spíš jsou jen takové momenty, které navazují na události minulé.
  • Čtečka nebo knížka?
Upřímně... poslední dobou nějak nevím, protože už se mi nové knihy nikam nevejdou... :D Samozřejmě se nic nevyrovná vůni pravé knihy, ale čtečka je neskutečně fajnová věc. Poměrně nově vlastním Kindle Paperwhite 2 a to, že si můžu číst i ve tmě a nikoho neruším světlem, je super. Když čtu v leže na boku, odpadá to nešikovně čtení pravé/levné strany. Když jsem si takhle poprvé četla ještě se starou čtečkou, nehorázně jsem se přitom šklebila, konečně jsem na to vyzrála! :D
  • Vlastní kniha nebo půjčená z knihovny?
Vlastní, ráda si v knihách zakládám určité momenty či hlášky, díky tomu pak vím, že je kniha opravdu moje.
  • Co jsi dočetla, co čteš a na co se pak chystáš?
Dočetla jsem po druhé Divergenci, teď čtu První stříbrnou knihu snů (plus spoustu literatury do školy) a chystám se na Rezistenci.

Díky za rozhovor a přeju hodně úspěchů v blogování i ve všem kolem ! :) 

6 komentářů:

  1. Wow. Zajímavý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  2. Indiánský běh mě zaujal, asi ho taky zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zaujal tě indiánský běh nebo běh po Abyss způsobu jako mě? :-D

      Vymazat
  3. Parádní nápad! :) už se moc těším na pokračování, vyzvídání je moje parketa :D :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...