18. května 2014

UDÁLOSTI POSLEDNÍCH DNÍ

Tak tu tak sedím, listuji facebookem a koukám na všechny ty fotky týkající se Světa knihy a všeho kolem. Co půjdu dělat, učit se a nebo sepsat svůj report, svoje pocity? Těžká otázka, že? A jak myslíte, že to dopadlo. Správně, šla jsem se učit, takže report nebude.

Dobře, kecám, ale to vám bylo jasný :) Za poslední dny se toho událo vážně moc moc moc. Asi to bude na pořádně dlouhý článek, plus mám asi milion fotek (omlouvám se za kvalitu, ale většina je rychlovka, mobilem, momentky, míhání lidí, špatné světlo... pardon no) Jak moc máte času na přečtení? Rozmyslete si to, než budete pokračovat.

Pátek. To jsem se vydala na veletrh za účelem nákupu. Sraz jsem měla s Abyss, Kath, Nill, Freckles, Fíí, které byly tak hodné, že se mě ujaly, abych necourala sama, protože snad všichni šli nakupovat až v sobotu a to já nemohla. 


S děvčátky jsem se sešly v mekáči a jedlo se a povídalo se. Dostala jsem muffínek, co pekla Nill, byl moc dobrý a krásně voněl. Původně sice nebyl vůbec určený pro mě, ale nevadí, chutnal skvěle, takže dodatečně děkuji :)


Na výstavišti jsem byla prvně. Jak na této akci, tak na výstavišti celkově. Lidí mraky a to byl teprve pátek, nechtěla bych zažít, jaké to muselo být v sobotu. Nevím, jak to všechno šlo chronologicky za sebou takže teď prostě pár bodíků.
  • Strašně ráda peču a dostala jsem od Yoli dáreček, záložky a placičku Half Bad.
  • Seznámila jsem se s PR Joty, to je vám tak milá slečna (paní?). Upovídaná, sympatická, milá, vážně jsem z ní měla radost. Hrozně pozitivní byla a prostě super. Vážně ráda jsem ji poznala i na živo, ne jen z mailů. A navíc blogerům zařídila 50 % slevu na nákup! Tak jsem si hned koupila Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, na léto se chystá dvojka, tak si musím přečíst jedničku :)
  • Seznámila jsem se díky holkám se šéfredaktorkou CooBoo. Jak to, že jsou všichni lidi od knih tak milí a sympatičtí?
  • Koupila jsem si Prvních 100, Erilian 1.
  • Kath si dala moc dobrý mojito, jak já mám ráda mojito. Z koktejlů snad nejvíc.
  • Když už nás nožičky nenesly, seděly jsme na zemi, tam vzadu u antikvariátu, jestli víte, bylo to místečko pro nás jak stvořený. Docela se divím, že to nenapadlo víc lidí tam zakempovat. Díky tomu jsme vydržely a prošly to celé několikrát, myslím, že to známe jak svý boty.
antikvariátní prodej

Fragment

Fragment

Host

knížky, byste nepoznali co ;)

veletrh
Tak to byl pátek a teď si probereme pátek. Jojo, nepřepsala jsem se. Bylo to tak nabité, že jsem ještě s Basterou a Martinou F zavítala na Severský literární večer. Severské autory čtu ráda a tohle bylo spojené s autogramiádou a předčítáním, tam jsem nemohla chybět. 

Dorazily jsme o něco dříve, tak jsme se ještě najedly, popily a pokecaly. Samozřejmě jsem všechno fotila aneb foodporn, jak jsem zjistila, že se tomu odborně říká.

domácí limča, lesní ovoce a citronády

latté
Nejvíce jsem se těšila na autora knihy Stallo, tu jsem si tam měla v plánu koupit (a taky koupila) a nechat podepsat. Z ukázky, co tam četli, se mi moc zalíbila další a to Čím jdu rychleji, tím jsem menší. Takže jsem si odvážela i podepsané tohle dílko. Stihla jsem to přečíst ještě cestou domů v autobuse, není to nijak tlusté a moc moc se mi to líbilo. Brzo napíšu recenzi. 

Krom toho, že se mi líbil úryvek, mě vážně bavila autorka. Byla vtipná a hrozně ukecaná, sympatická, a napsala mi moc pěkný věnování do knížky, protože jsem se tam s ní pak chvilinku bavila a dokonce jsme si rozuměly. 

to toho vidíte hm :(

Mimo jiné jsem se rozhodla, že se chci naučit nějaký severský jazyk. Poslouchala jsem to tam, poslouchala a nevím nevím. Dánština, norština, švédština? A to jsem ještě neslyšela finštinu...

Po skončení akce (bylo to v literární kavárně v centru, v takovém klenutém sklepě) tam rozlévali víno, tak jsme si s holkami daly a ještě pokecaly, jak jinak. Domů jsem jela posledním autobusem :-D 

vínečko bílé, jsi od mé milé

Sobota. To byl den, pro mě velký svátek, protože jsem původně nemohla, ale nakonec se to, teď straaašně moc děkuju osudu, že to vyšlo, povedlo a já vyrazila na velký posvětěknihyknižní sraz. Tady k tomu nemám moc co napsat, protože jsem tak plná dojmů, zážitků a nevím čeho ještě, že "bez komentáře" by to docela vystihovalo :-D V tom vás ale nemůžu nechat, tak zlá nejsem. 


Dorazila jsem už na čtvrtou, sraz byl od pěti. Akce se konala v mléčném baru Kumbál, kousek od Vltavské. Jídlo a pití měli dobré, jen na tolik lidí, kolik nakonec dorazilo (slečny prodavačky to počítaly, že prý tolik lidí se tam nikdy nevešlo a bylo to, v plném stavu, kolem čtyřicítky lidí).

cheesecake, víno, malinový koktejl, kafe

jumbo latté, anette hnusný zázvorový čaj :-P

Zpět, jsem tam dřív a na stolech cedulka rezervace od pěti a všude bylo plno, cizí lidi, tak si říkám někam si sednu a počkám. Přemýšlím, ke komu si sednu. Vytipovala jsem si dva stolečky, u jednoho seděly dvě slečny, jedna z nich mi přišla povědomá, tak si říkám, že to bude asi blogerka a znám ji z fotek. Nakonec jsem si sedla z nějakého popudu intuice k té slečně, co seděla sama s učením. Ptám se jí, jestli tam není nááhodou kvůli té akci od pěti? A byla (tímto zdravím Verču). Prostě knihomol knihomola pozná! Ty dvě slečny, jak jsem si myslela, že jednu znám, nakonec odešly, takže se to tak prostě mělo stát, sedla jsem si správně. Takže opět, pokec, seznamování, super.


Pak začali proudit další lidičky, Syki, Janča, Maia, Erný. A zase se jedlo, pilo, kecalo. Postupně dorazili další, Yanny, Terka P., Bastera, Ohara, Péťa B., Zuzka F., eM, Myanmar, Will, Fee, Freckles, Abbys, Verunka, Anette, Radynka, Melinda, Madeleine, Axia, Cathy, Vojta, tyjo dál už nevím, snad jsem na nikoho nezapomněla, pokud ano, omlouvám se. Taky se omlouvám, že neoznačím odkazy blogů, ale musím se už jít vážně učit, takže to udělám později, snad mi to odpustíte. 


Lidi odcházeli, přicházeli, seznamovalo se, pilo se, kecalo se, kecalo se, kecalo se, ukazovaly se knížky ... No byl to absolutně boží nejlepší večer, hrozně mě to nabilo a naladilo a moc mi to pomohlo. V mém životě se toho teď bohužel děje dost špatného a chvíle jako pátek a sobota mi dávají sílu jít dál. Moc vám za to všem děkuju, moc pro mě znamenáte, každý jeden človíček, se kterým jsem se potkala. A samozřejmě i lidičky, se kterými jsem se nepotkala, kteří mě "jen" čtou, s vámi se doufám brzo potkám a i vás mám samozřejmě ráda, bez vás bych byla nic (což stejně jsem, nikdo, viď Suši :-P )



No a s posledními pár odvážlivci, bylo nás deset, jsme se po zavíračce Kumbálu ještě na chvilu přesunuli do hospody kousek vedle, tam sem si dala už jen Mirindu a pádila na bus. Jediný bod, co musím vypíchnout z naši noční konverzace, jsou dinosauři, protože jsme si to slíbili. Tak tady to je. Dinosauři rulezzz :-D

Opět jsem jela posledním. Domů jsem dorazila po jedné. A protože jsem si ten den navečer dala asi čtyři kafe, do půl čtvrté jsem si ještě četla. 

Tím končí shrnutí událostí posledních dní v podání Rachel Roo. Chybí fotky knížek, ty dodám v nějakém knižní přírustky článku. Musím si zakazovat a tímto si to veřejně zakazuju, editovat tenhle článek, protože jinak budu dopisovat a dopisovat tolik detailů, že nikdy nepřestanete číst. A já se musím učit, vážně! 

Pište, komentujte. Byli jste na veletrhu? Jak se vám líbilo, co jste koupili. Byli jste na srazu? Zážitky, emoce? Byla jsem hodně otravná? Málo otravná? Přiměřeně otravná? :-D Pokud jste nebyli ani na jednom, jak se máte, co děláte, co čtete? Krásnou neděli všem <3

24 komentářů:

  1. Byla jsi úžasná a milá a sympatická. <3 Ale to je jasně poznat už z blogu, ten je stejný :-) A jinak skvělý report. Dinosauři rulujou! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůj, tak to je ten jednorožec :-D

      Vymazat
    2. Jasný :D I když teď jsem si už změnila jméno. :D

      Vymazat
    3. jee děkuju to je moc milé :) změna jména se mi líbí :) já myslela Radenka ale Radynka je lepší, musím to v tom reportu přepsat :)

      Vymazat
  2. V klidu, nebyla jsi otravná :-D Naopak, veeeelmi příjemná. :) Jsem strašně ráda že jsem tě poznala! ;) Snad se uvidíme i toho 15. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teď mě mrzí, že jsem na ten sraz přece jen nezavítala, naživo znám blogerů zoufale málo. : ) A jinak Svět knihy byl samozřejmě parádní jako vždy, byla jsem v pátek dopoledne a vždycky je to náramný zážitek. : )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já byla taky v pátek dopoledne, jakto, že jsme se nepotkaly? :( na sraz ji dorazit měla, bylo to vážně nepřekonatelně skvělé, ale určitě srazy zase budou, tak musíš alespoň přístě ;)

      Vymazat
  4. Ja som sa chcela vždy naučiť nejaký severský jazyk. Páčila sa mi dánčina, ale nejako som sa k tomu ešte nedostala :D

    Ja vám normálne závidím tie české zrazy, tuto u nás nebude asi nikdy nič :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě se z těch tří co tam přednášeli nejvíce líbila asi norština, dánština byla na mě moc blízká němčině a na tu já mám špatný vzpomínky :-D to že nemáte srazy je blbý, já nevím, co bych si bez nic počala

      Vymazat
  5. Vyzerá to teda na skvelý zážitok ! :)
    Je veliká škoda, že to máme do Čiech tak ďaleko :(

    OdpovědětVymazat
  6. Závidím ti, jak jsem ti již psala, nebyla jsem tam. Jsem z druhé strany republiky a jelikož co chvíle pendluji mezi Brnem a Ostravou, což mne jako studentku stojí nelidské peníze, na opakované ježdění do Prahy nemám. Byla jsem teď navíc po třech týdnech za rodinou, tak jsem jim nechtěla hned odjet :)
    Ale do Prahy jedu zítra na předpremiéru filmu Sousedé - mohu s sebou vzít doprovod (začátek v 14.00), neměla bys zájem? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeee to je milý děkuju za pozvání !! já jsem zítra objednaná k doktorce a takhle narychlo už bych to nepřeobjednala, jinak bych s tebou moc ráda vyrazila a poznala tě!

      Vymazat
  7. Jsem nejšťastnější člověk na světě, že jsem tě mohla poznat! :-) Jsi skvělá a celý sraz byl úžasný, mám tolik zážitků. Tolik báječných lidí pohromadě. Bylo to nejlepší rozhodnutí v mém životě se této akce zúčastnit. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlasím, já původně nevěděla, jestli pojedu no a to bych si teda nadávala, kdybych nejela! bylo to nejvíc nejlepšííí

      Vymazat
  8. Taky bych se měla učit, ale pročítání reportů ze Světa knihy je trochu zábavnější. :D Bylo to s tebou skvělé. Rozhodně jsi měla nejlepší smích ze všech! :D A dinosauři...ti byli prostě nejlepší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co mají všichni s mým smíchem?? :-D :-D směju se nahlas, no a co :-D :-D dinosauří parta :) taky hledám a čtu reporty a neučím se O:-)

      Vymazat
  9. Moc hezký report, ráda jsem si početla, i když jsem se na sraz mezi cizí lidi neodvážila :-) Jsem zvědavá na přírůstky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neboj, my nekoušeme :) a spoustu lidí tam bylo na svém prvním sraze, my bychom se tě ujali, tak příště doraž ;)

      Vymazat
  10. Bylo to opravdu skvělé, jak páteční dámský severský večer, tak sobotní sraz. Promiň ještě jednou za to víno :( A nakonec Tě taky zlákaly severské jazyky? Nejdřív sis div ne ťukala na čelo, že je to podobné němčině, ale taky se Ti to s přibývajícím večerem strašně zalíbilo, co? :) Taky Ti moc děkuji za skleníčku vína, měla jsi pravdu, nakopla mě! Jsi zlatá :* A opravdu Tvůj smích je bezkonkurenčně nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidiš, to jsem zapomněla napsat, žes mě polila vínem :-D ale sobě jsi polila knížky, to byl už tak dost velký trest, takže budiž ti odpuštěno ;) no ta norština byla němčině na poslech nejmíň podobná :-D a opakuju, co máte všichni s mým smíchem? :-D navíc ty mě znáš už léta letoucí, to jsem s tebou do teď brečela nebo co? :-D

      Vymazat
  11. Anonymní19/5/14 13:03

    Závidím, zní to naprosto skvěle! Letos jsem se fakt těšila, byla jsem už minulý rok, pak jsem ale zjistila, že nemůžu. No, zkusím to příští rok. :D
    Severské jazyky jsou úžasné! :3 Já jsem taky nevěděla, který se učit. Umím něco ze švédštiny a něco z finštiny a pořád nevím který. Časem pravděpodobně oba. :D Teď víc tíhnu k té finštině, ale je to hrozné dilema. :D

    OdpovědětVymazat
  12. Krásně jsi sepsala, jak krásně jsme se měli! :)) Bylo to parádní a už se těším, až se zase uvidíme! :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...