25. března 2014

HARRY POTTER CHALLENGE - TŘETÍ ÚKOL

Vítejte u třetího úkolu Harry Potter Challenge, postupujte směle dále do hradu :) Už máme za sebou dva úkoly, první ukázky z knih a druhý doplnění bublin. Dnes si dáme pro změnu opět něco spíše "přemýšlecího". A buďte si jistí, že to bude o hodně moc těžší, než minule, když jste si tak pochvalovali, jak je to lehké ;-)

Nejdříve ale samozřejmě opět naše odpověď na HP tag, tentokrát otázka zní:

Části filmu a knih, které nás rozplakali
  
Víme, že už to všichni četli nebo alespoň všechno o celém příběhu už vědí, ale kdyby náhodou, tak předem pro jistotu upozorňujeme, že následující řádky jsou velké spoilery ! :)

Rozplakali nás části:
  1. Smrt Dobyho - úžasný a obětavý domácí skřítek, jehož smrt byla jedna z nejdojemnějších částí celé série. Myslíme, že jeho smrt nedojala snad jen lidi se srdcem z kamene.
  2. Smrt Brumbála - samotná smrt proběhla celkem rychle, ale neslzet u scény, kdy Harry běží za Snapem celý hysterický a křičí, že mu Brumbál věřil, to se nedalo.
  3. Když za Harrym potom pod věží přišla Ginny, dala mu ruku na rameno a všichni rozsvítili špičky hůlek, srdceryvná scéna.
  4. Smrt Snapea - kdo by nemiloval záporného klaďase Snapea.
  5. Harryho zoufalý a hysterický pláč, když se vrátil s mrtvým Cedrikem zpátky před bludiště - jak ho nikdo nemohl odtrhnout od jeho těla, na kterém doslova ležel.
  6. A pak samozřejmě spousta kráááásných humorných částí, které nás málem rozbrečeli -> smíchy :)

TŘETÍ ÚKOL
  • Níže vidíte krátké či delší větičky z knih, vaším úkolem pro tentokrát bude určit, kdo toto v knize pronesl. Nemusíte psát, podle čeho jste tak poznali, můžete, pokud chcete, ale někde se musíte řídit pouze intuicí, jak kterou osobu znáte, jak která osoba mluví, někde se budeme muset prostě jenom tipnout, musíme výherce přece trošku profiltrovat a zkuste si ještě jednou stěžovat, že jsou úkoly moc lehké ... :-D Opět je dole formulář na vyplnění. 

Ukázka č. 1 z knihy HP 1
"Zlomené zápěstí," zaslechl ji Harry zamumlat. "No ta,k chlapče, to bude dobré, vstávej." Pak se obrátila k ostatním žákům.

Ukázka č. 2 z knihy HP 4
To je čidlo tajností. Rozkmitá se, jakmile zjistí, že někdo něco zatajuje nebo lže ... tady je samozřejmě nepoužitelné, protože ho pořád něco ruší - všude kolem studenti lžou, proč nepřinesli domácí cvičení. Co jsem tady, pořád jen bzučí a bzučí - a lotroskop jsem musel odstavit úplně, protože v jednom kuse pískal."

Ukázka č. 3 z knihy HP 6
"Letos to vážně stojí za to!" zajásal a pochlubil se Harrymu masivními zlatými hodinkami s pohyblivými hvězdičkami místo ručiček. "Páni, nejspíš si tu plnoletost napřesrok zopakuju..."

Ukázka č. 4 z knihy HP 7
"Kdyby ale moje manželka čelila obvinění, že je mudlovská šmejdka," pokračoval, "- ne že by si snad někdo mohl splést ženskou, se kterou bych se oženil, s takovou špínou -, a šéf odboru pro uplatňování kouzelnických zákonů by potřeboval něco zařídit, určitě bych se tomu přednostně věnoval. Jistě chápete, co tím chci říct?"

Ukázka č. 5 z knihy HP 4
"Jdi do koupelny prefektů, páté patro, čtvrté dveře vlevo od sochy Borise Bezradného. Heslo je Lesní vůně."

Ukázka č. 6 z knihy HP 3
„Poslyš, Harry“ věděl jsem, že jsi... no... z onačejšího těsta, než si zřejmě myslí Popletal, a samozřejmě mě těší, že se nebojíš, ale -“

Ukázka č. 7 z knihy HP 3
Ten pergamen je očividně plný černé magie. To je přece obor, ve kterém jsi vyhlá­šený expert, Lupine. Kde myslíš, že Potter k něčemu ta­kovému přišel?“

Ukázka č. 8 z knihy HP 5
„No jistě, já zapomněla... Samozřejmě, vždyť to byl nápad tvé nejmilejší Hermionky...“ „Jen zase nezačni brečet,“ varoval ji Harry.

Ukázka č. 9 z knihy HP 2
"Musíš být vynikající. Já na koštěti ještě neletěl. Je to lehké? Tohle je Tvoje vlastní koště? Je nejlepší na světě?" 

2 komentáře:

  1. Luxusní ukázky holky! Těším se na čtvrtek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme, vážně se snažíme a obrovsky nás nabíjí, že se vám to vážně líbí, rády děláme někomu radost :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...