18. března 2014

HARRY POTTER CHALLENGE - PRVNÍ ÚKOL

Už je to tady, už je to tady, už je to tady :) Vítejte u prvního úkolu naší Harry Potter Challenge. Já i Bastera se na následujících pět týdnů moc těšíme a doufáme, že vám přineseme mnoho zábavy. 


Slíbily jsme, že spolu s každým úkolem zodpovíme i jednu otázku z HP tagu, dnešní otázka zní:

Jaká je vaše nejoblíbenější kniha?

Naše nejoblíbenější knížka je určitě Kámen mudrců, protože tam to všechno začalo, poprvé jsme poznaly Harryho, kluka s brýlemi a jizvou na čele a jeho dva nejlepší kamarády, vtipného a občas trošku natvrdlého zrzouna Rona a někdy až moc chytrou, ale přátelskou Hermionu. Krásný pohádkový díl, který jsme četly kolem našich 11 let.
I když… když nad tím přemýšlíme, možná to bude spíše Tajemná komnata, kdy se v Bradavicích děje něco opravdu divného a nepěkného. Nemůžeme zapomenout, jak letěl Harry s Ronem létajícím autem a narazili do vrby mlátičky a smály jsme se Ronovi a jeho fóbii z pavouků.

Nebo že by to byl Vězeň z azkabanu, u kterého jsme se poprvé docela bály. Navíc Sirius Black a Lupin se hned stali našimi oblíbenými postavami.

Ohnivý pohár a turnaj čtyř kouzelníků byly ale taky úžasné. Štvalo nás, jak Harrymu nikdo nevěřil a poprvé jsme opravdu brečely. A navíc Hermionin boj za domácí skřítky, no kdo tuhle část nemá rád! Navíc každá kniha kde se objevují draci je prostě nejlepší! :)

Jenže zase ve Fénixově řádě se zase děly věci... Temné a nehezké. Harry se konečně dal dohromady a pochopil, že musí něco udělat. Jejich tajné scházení se v Komnatě nejvyšší potřeby bylo takové milé. A ten závěr, ach brečely jsme a bály jsme se. Pán zla se definitivně vrátil.

Ale musíme uznat že nejdůležitější byl asi Princ dvojí krve, protože tam se konečně dalo všechno do pohybu a přestala to být sranda. I když Ronův milostný život byl docela k popukání :) A navíc tento díl zahýbal s našimi dvěmi nejoblíbenějšími postavami - Brumbálem a Severusem Snapem.

No ale co si budeme nalhávat, bez velkého finále by to prostě nešlo. Pátrání po Relikviích smrti, odhalování pravdy, smrt další naší oblíbené postavy, všechny postavy dospívají a vsadí svůj život na rozhodující bitvu nejen o Bradavice, ale celý kouzelnický svět. No prostě úžasné…

Takže jak po tomhle všem po nás někdo může chtít říct, která kniha je naše nejoblíbenější? Chcete to opravdu vědět? Je to přeci Kámen mudrců ukrytý v Tajemné komnatě, hlídaný Vězněm z Azkabanu až do chvíle než přijde Ohnivý pohár, z kterého vyskočil Fénixův řád, jehož čelním představitelem byl Princ dvojí krve, který se snažil najít Relikvie smrti. Tak a máte to. Na blbou otázku blbá odpověď! :)

A nyní k pojďme k prvnímu úkolu, proběhne následovně:
  • níže jsou uvedeny úryvky z jednotlivých dílů HP série
  • vaším úkolem je přečíst je
  • jasně, můžete hádat i bez přečtení, nutit vás nemůžeme, ale doporučila bych přečíst :)
  • do dokumentu na konci článku vyplníte potřebné údaje jako jméno, email, atp.
  • do dokumentu na konci článku vyplníte z jaké knihy pochází která ukázka
  • napíšete, podle čeho jste tak poznali, v každé ukázce je nějaká nápověda, která pro fanoušky bude hned zcela jasná

Přejeme, ať se daří a jsme rádi za každou odpověď. A nebojte se, pokud odpovíte špatně nezačarujeme vás, maximálně "sežerete pár slimáků", nic horšího, slibujeme ;-)

UKÁZKA ČÍSLO 1
Katie Bellová stále ležela u Svatého Munga a nevypadalo to, že ji brzy propustí, což znamenalo, že slibnému nebelvírskému týmu, s nímž Harry od září tak svědomitě trénoval, chyběl jeden střelec. Protože doufal, že se Katie vrátí, hledání náhrady neustále odkládal. 

UKÁZKA ČÍSLO 2
Teta Petunie zřejmě také vycítila nebezpečí, poněvadž spěšně řekla: „A ještě ti koupíme dva další dárky, až dnes pojedeme do města. Co na to říkáš, zlato? Ještě dva dárky. Bude to v pořádku?“
Dudley o tom chvilku přemýšlel; vypadalo to, že ho to stojí značnou námahu. Nakonec řekl pomalu: „Takže jich budu mít třicet… třicet…“
„Třicet devět, drahoušku,“ řekla teta Petunie. „Mhm,“ Dudley se ztěžka posadil a popadl nejbližší balíček. „Pak je to v pořádku.“

UKÁZKA ČÍSLO 3
„Salvio hexia - Protego totalum - Repello mudletum - Ševelissimo... Mohl bys vytáhnout stan, Harry?“
„Stan?“
„Je v kabelce.“
„V ka-? Jo, samozřejmě,“ přikývl Harry.

UKÁZKA ČÍSLO 4
“Vládl obecný názor, že je to ten nejlepší způsob, jak navázat vztahy mezi mladými čarodějkami a kouzelníky různých národností - aspoň do té doby, než úmrtnost začala být tak vysoká, že od nich raději upustili.“ „Úmrtnost?" opakovala šeptem Hermiona a zatvářila se zděšeně. Nezdálo se však, že by většina studentů ve Velké síni její znepokojení sdílela. Mnozí z nich si mezi sebou vzrušeně šuškali, a Harry sám měl daleko větší zájem dozvědět se víc o turnajích, než aby si dělal starosti kvůli tomu, že před bůhvíkolika sty lety někdo přišel o život. 

UKÁZKA ČÍSLO 5
„Mandragora neboli pekřín je velice účinný regenerační prostředek,“ odrecitovala a jako obvykle to znělo, jako by právě spolkla učebnici. „Používá se jí tehdy, máme-li přivést přeměněné nebo zakleté osoby do původního stavu.“
„Výborně. Dávám Nebelvíru deset bodů,“ přikývla profesorka Prýtová. „Mandragora je základní složkou většiny protijedů. Je ovšem i nebezpečná; kdo mi řekne proč?“
Hermionina ruka znovu vystřelila vzhůru a jen o vlas minula Harryho brýle.
„Křik mandragory je smrtící pro každého, kdo ho uslyší,“ odpověděla pohotově.

15 komentářů:

  1. Anonymní18/3/14 20:22

    Je to geniální nápad! :) A ta odpověď mě dostala, sama bych taky nemohla vybrat jednu knihu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. My se na to těšili jako na Ježíška :)

      Vymazat
  2. Vaší odpovědí jste mě dostaly :D protože jsem přemýšlela, co bych řekla já a dopadla bych stejně :D a první úkol super - ukázky prima :) jste šikovný holky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za pochvaly :) odpověď na první otázku, tak víš jak, na blbou otázku.. :-D na to prostě jinak odpovědět, pro fanoušky HP, ani nejde :)

      Vymazat
    2. Díky Tess! :) Ale co nám to dalo práci to vymyslet, aby to neznělo blbě :)

      Vymazat
  3. Je to bezva holky! :) Škoda, že mám doma jen první a třetí díl. A k tomu spoustu knih, které musím přečíst a další spoustu, kterou chci přečíst. :D Jinak bych se přidala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi nečetla Harryho? To mi ani neříkej.. Mažu si tě z přátel :-D :-D :-D

      Vymazat
    2. Špatný přístup, máš říct: měla bys to napravit nebo přijde mozkomor :D

      Vymazat
  4. Holky, přesně jak jsem čekala, je to boží. Jen tak dál, těším se na další hádanky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme, snažily jsme se a máme obrovskou radost, že to tolik lidiček baví a zapojili se

      Vymazat
    2. Děkujeme, máme hroznou radost, že vy máte radost :)

      Vymazat
  5. geniální odpověd, lépe zkonbinovat jste to ani nemohly :-)
    a ukázky jsou skvělé, těším se na další hádanky... jste moc šikovné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za pochvalu, máme fakt velikou radost že to lidi baví, velikou velikou :)

      Vymazat
  6. tyjo, jsem pěkná ostuda! :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...